Beşiktaş Hasan Arat: Güzel günlere yelken açıyoruz!

Hasan Arat: Güzel günlere yelken açıyoruz!

12.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta Tüzük Tadil kongresi gerçekleşti. Başkan Hasan Arat, “Onaylanmasında büyük özen gösteren Bakanımız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyorum. İyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Beşiktaş güzel günlere doğru yelken açacak. 23 Mayıs’ta kupa final maçımız var. Sıkıntılı dönemi bitirmeye çok yakınız” dedi.

Hasan Arat: Güzel günlere yelken açıyoruz

Beşiktaş Kulübü’nün Tüzük Tadil Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı dün Tüpraş Stadı’nda gerçekleştirildi. Tüzükte yapılan tüm değişiklikler genel kurulda oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

Başkan Hasan Arat tüzük taslağının alanında uzman kişiler tarafından yapıldığını belirterek, “Daha iyiye gitmek için yeniliklerden korkmayacağız. Şehit yakınları, gazilerimiz, sporcularımız otomatik üye olacaktır. Üniversite öğrencileri üye olacak. Tüm kurullarımıza en az iki kadın üye şartı getirdik. Yönetim kurulunda imza yetkisini başkanda bırakmadık, ikiye çıkardık. Elektronik imza gibi yenilikler getirdik. Bütün bunlar Beşiktaş’ın geleceğe adapte olma çabasını göstermektedir. Tüzük kurulu üyelerimize, kongre üyelerimize, tüzüğün hazırlanmasında ve onaylanmasında büyük bir özen gösteren Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a camiam adına teşekkür ediyorum. İyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Beşiktaş güzel günlere doğru yelken açacak. 23 Mayıs’ta kupa final maçımız var. Sıkıntılı dönemi bitirmeye çok yakınız” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in deprem yardımlarıyla ilgili sözlerini de değerlendiren Hasan Arat sert ifadeler kullandı.

Arat, “Sanıyorum seçim telaşına kendini çok fazla kaptırmış. Hayır ve hasenat konusunda Beşiktaş’a laf söylerken çok dikkat edeceksiniz. Beşiktaş çok ağırdır, altında kalırsınız. Herkesin bildiği gibi Beşiktaş depremde aynı gün yola çıkmış ve çorbadan okula kadar tüm yardımlarını yapmıştır. Bunlar yanlış şeylerdir, camialara nifak sokmaktır. Bu hiç olmadı, hiç yakışmadı. Bizim camiamızı ağzınıza almayın. Biz gidip deprem bölgesinde çocukların başını sevdik, yanaklarını okşattık ama biz yanak okşatmadık. O yüzden herkes dikkat etsin” ifadelerini kullandı.

"BİZE AİT OLANLARI ALACAĞIZ"

Eski yönetimlerin aldığı bazı kararların Beşiktaş’a zarar verdiğini belirten Başkan Hasan Arat, “Bundan sonra kimse hukuki gerekçeler olmadan imza atamayacak. 5 bin 700’ün üstünde üyemiz şüpheli üyelik. Bunların hepsini araştırıyoruz ve hepsini düzelteceğiz. Bu kulüpten elinizi çekin. Beşiktaş artık yönetimini kendisi seçecektir. Kimse gruplardan falan medet ummasın” dedi.

Beşiktaş’ın kiradaki gayrimenkullerini geri alacağını da vurgulayan Arat, “Bu tüzükle birlikte yönetim kurulu kulübe ait herhangi bir mülkü 10 yıldan fazla kiralayamayacak. Mülklerimiz için kimseden kira istemiyoruz. Biz bize ait olanları geri istiyoruz. Beşiktaş sahip olduğu mallarını tek tek geri alacak. Uzun süreli kiralamalarda 5 yılda bir denetim yapılması zorunluluğu getirilecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"OLİMPİYAT STADI ÇOK YAKIŞIR"

Başkan Hasan Arat, Beşiktaş ile Trabzonspor’un karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası final maçının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasından mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Arat, “TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi beni aradı, final için nereyi düşündüğümüzü sordu. Ben de Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’la görüşmek istediğimizi söyledim. Atatürk Olimpiyat Stadı, milli bir stattır. Ertuğrul beyin de bu stadı ifade etmesi çok önemlidir. Finalin bu statta oynaması Türkiye’ye çok yakışır. Maç da centilmenlik ve şenlik havasında geçer. TFF bu konuya sanıyorum sıcak yaklaşacaktır” diye konuştu.