Beşiktaş Beşiktaş'ta tüzük tadili heyecanı! Federasyona giren formasını çıkaracak

Beşiktaş'ta tüzük tadili heyecanı! Federasyona giren formasını çıkaracak

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta bugün yapılacak genel kurulda tüzük tadili gerçekleşecek. Değişikliklerin en önemli maddelerinden biri, “Spor federasyonlarının yönetim ve diğer kurullarında görev alması halinde görevi sona erene kadar üyeliği askıya alınır” olacak.

Beşiktaşta tüzük tadili heyecanı Federasyona giren formasını çıkaracak

Beşiktaş’ta tüzük tadil genel kurulu bugün yapılacak.

Haberin Devamı

Tüpraş Stadı’nda, saat 10.00’da başlayacak toplantı için eski açıkta 6 bin kişilik yer hazırlandı ve kale arkasına bir platform kuruldu. 2021 yılında kurulan komisyonun hazırladığı tüzük değişikliğinde başlıca maddeler şöyle:

- Bundan önceki tüzükte 8 olan kurucuların sayısı, Mehmet Şamil Şhaplı, Hüseyin Bereket, Hamza Osman Erkan, Şevket Cenani, Teyyareci Fethi ve Nazım Nazif Ander’in katılımıyla 14’e çıkacak.

- Kulübün, eğitim faaliyetinde (okul öncesi, ilk, orta ve yüksek öğrenim) bulunabilecek ve yardımcı olabilecek.

- Üyelik için referans olacak üyenin 5 yıl kıdem şartı 3’e düşürüldü, en fazla 10 aday olan imza sayısı da 35’e çıkarılacak.

- 18 yaş altındakilere özel üyelik getirilirken, kadınlar, üniversite öğrencileri ve engelli üye adaylarının giriş ödentisinin yarısını ödeyerek üye olabilecek.

Haberin Devamı

- Bir üye, en çok 10 (on) üyenin yıllık aidat ödemesini yapabilecek.

- Yıllık aidatını süresi içinde ödemeyen üyeler, ödemedikleri aidatlar için, ilk yıl %50 cezalı; ikinci ve müteakip yıllarda ise %100 cezalı olarak ödeyecek.

- Spor federasyonlarının yönetim ve diğer kurullarında görev alması halinde görevi sona erene kadar üyeliği askıya alınır.

- İdari ve mali genel kurullar artık eylül ya da ekim aylarında yapılacak.

- Kulüp taşınmazlarına ilişkin 10 yıl ve üzerindeki kiralamalara genel kurul karar verecek.

- Yönetici sayısı 8’den 10’a çıkacak ve asil ile yedek üyeler arasında bir kadın bulundurma zorunluluğu getirilecek.

- Disiplin cezalarına geçici çıkarma da eklenecek ve üyeliği 1 ile 3 yıl arasında askıya alınacak.

- 1 Haziran’dan itibaren 5 bin liradan 20 bin liraya çıkarılacak giriş ödentisinin süresi uzatıldı ve 31 Aralık 2024’e kadar yine 5 bin liradan üye olunması geçici madde olarak taslak tüzüğe kondu.

BAKANLIKTAN DİVAN'A İTİRAZ

Tüzük taslağı, Beşiktaş tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da gönderildi ve bununla ilgili görüş alındı. Bakanlıktan gelen görüşte çoğu değişiklik kabul görürken, seçimli kongrenin 6 ay öncesinde, başkan ve yönetim görevinden ayrılırsa, yönetimi Divan Kurulu’nun yönetebileceği maddesine itiraz edildi. Bugünkü genel kurulda bununla ilgili bir önerge verilmesi bekleniyor.