Gündem Son dakika! Meteoroloji'den yeni uyarı! Bu kentlerde yaşayanlar dikkat

Son dakika! Meteoroloji'den yeni uyarı! Bu kentlerde yaşayanlar dikkat

13.05.2024 - 08:26 | Son Güncellenme:

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmişken, Meteoroloji'nin 16 kent için yeni uyarı geldi. Haftalık verilere göre sıcaklıklarda belirgin bir artış yaşanacak. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere hava durumu detayları...

Son dakika Meteorolojiden yeni uyarı Bu kentlerde yaşayanlar dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı doğu bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Son dakika Meteorolojiden yeni uyarı Bu kentlerde yaşayanlar dikkat

İSTANBUL'DA SON DURUM

Yağışlı havanın etkisiyle hava sıcaklıkları kentte normal seyrin altına düşerken, bu akşamdan itibaren yağmur sona erecek ve sıcaklıklar yükselecek. Sabah saatlerinde yola çıkan İstabullular ise yağmur ve soğuk hava ile karşılaştı. 

Haberin Devamı

TRAFİK YÜZDE 72'Yİ GEÇTİ

Özellikle Avrupa yakasına düşen yağış, haftanın ilk iş gününde trafiği kilitledi. İBB'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre trafik yüzde 72'i seviyelerini geride bıraktı.

HATAY'DA İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hatay'ın merkez Antakya ve Defne ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış nedeniyle tüm okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.

Hatay Valiliği, kentte dün etkili olan, bugün de etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle merkez Antakya ve Defne ilçelerinde tüm okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca 24 saat esasına uygun olarak tüm ekiplerin 315 araç ve 666 personel ile sahada hazır olunduğu bildirildi. 

Son dakika Meteorolojiden yeni uyarı Bu kentlerde yaşayanlar dikkat

 

16 İLE UYARI

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Bingöl, Erzincan, Erzurum, Kars, Tunceli ve Ardahan için sarı kodlu yağmur uyarısı

Son dakika Meteorolojiden yeni uyarı Bu kentlerde yaşayanlar dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 24

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Haberin Devamı

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 28

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 20

 

Son dakika Meteorolojiden yeni uyarı Bu kentlerde yaşayanlar dikkat