Eğitim Okullarda ortalama 500 öğrenciye 1 rehber düşüyor

Okullarda ortalama 500 öğrenciye 1 rehber düşüyor

10.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eğitim sendikaları okullarda şiddetin önüne geçebilmek için psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) dersinin haftada en az 2 saat olmasını, her 100 öğrenciye bir rehberlik öğretmeninin atanmasını öneriyor. Ancak Türkiye’de ortalama 500 öğrenciye 1 PDR öğretmeni düşüyor.

Okullarda ortalama 500 öğrenciye 1 rehber düşüyor

Bu konuda Milliyet’e konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Her okulda bin kişiye 2 rehber öğretmen düşüyor. Zaten ayrı bir ders saati, görüşme durumu da yok. PRD öğretmeni çocuğu yalnızca teneffüste görüyor ve genel olarak disiplin suçlarında telkinde bulunuyor. PDR öğretmeninin öğrenciyle her ay bir kez görüşebileceği sayıda olması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir devlet okulunda görev yapan uzman psikolojik danışman Esat Telatar da okullarda 500 öğrenciye 1 rehber öğretmen düştüğünü belirterek, kendisinin günde 60-70 öğrenciyle görüştüğünü kaydetti. Disiplin olaylarında PDR’cinin mutlaka devreye girmesi gerektiğini söyleyen Telatar, “Çocuğuna nasıl yaklaşması gerektiği noktasında veliyi bilgilendiriyoruz. Çocuklarla görüşünce olayın analizini yaparak birçok sorunun önüne geçmiş oluyoruz” dedi.