Ege İzmir’de 19 Mayıs’ta bayram havası esecek

İzmir’de 19 Mayıs’ta bayram havası esecek

19.05.2024 - 00:45 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı renkli etkinlikler, festivaller ve konserlerle kutlayarak İzmirlilere unutulmaz bir bayram coşkusu yaşatacak.

İzmir’de 19 Mayıs’ta bayram havası esecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlanan etkinlikler tüm kente yayılacak. Tiyatrodan spor organizasyonlarına pek çok programa ev sahipliği yapacak İzmir’de tam anlamıyla bayram coşkusu yaşanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise bugün Samsun’da olacak.

Haberin Devamı

Günlerce sürecek kutlamalarda çeşitli etkinlikler yer alacak. “İzmir Gençlik Festivali”, 18-19-20 Mayıs tarihlerinde 750 gencin katılımı ile gerçekleşecek. Kamp etkinliği kapsamında gençlik STK’ları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 19 Mayıs Yol Koşusu, “Yolumuz Cumhuriyetse Yorulmak Bilmeyiz” sloganıyla yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Benim Naçiz Vücudum” adlı oyun 22 Mayıs tarihine kadar İzmirliler ile buluşacak. Bugün saat 19.00’da AASSM’de “Gençler Sahne Sizin” etkinliği düzenlenecek. Akşam ise Gündoğdu Meydanı’nda ünlü sanatçı Sıla İzmirlilerle buluşacak.

Vali Elban’dan gençliğe çağrı

Haberin Devamı

İzmir Valiliği, tüm millî bayramlarda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda da bir dizi etkinlik planlayarak, başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere, kentin farklı noktalarında bayram coşkusunun en üst seviyede yaşanması için çeşitli programlar gerçekleştirecek.19 Mayıs’ta, Gençlik Haftası kapsamında pek çok etkinlik organize edileceğini belirten Vali Süleyman Elban, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda coşkunun zirve yapacağını söyledi. Özellikle gençlere çağrıda bulunan Vali Elban, “Her millî bayramımızda olduğu gibi 19 Mayıs’ta da başta gençlerimiz olmak üzere tüm İzmirli hemşehrilerimi, etkinliklerimize katılmaya, özellikle Cumhuriyet Meydanı’mızı doldurmaya davet ediyorum. Ellerimizde bayraklarımız, yüreklerimizde vatan sevgisi ile Cumhuriyetimizin aydınlık yarınlara ilerleyişini hep birlikte kıvançla kutlayalım” dedi.

Çiğli 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak

Çiğli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü konser, kortej, araç turu, futbol turnuvası, seminer ve bisiklet turundan oluşan dolu dolu bir programla kutlayacak. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “19 Mayıs için çok güzel bir program hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı bayram coşkumuza eşlik etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

‘Spora verdiğimiz değer çok kıymetli’

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Spor Kulübü ‘Medical Point Run’ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldi. Hastane bahçesinde düzenlenen etkinlik, fonksiyonel egzersizle başladı. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, sporun toplum sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı. Veysi Kubba, “Medical Point Ailesi olarak, spora verdiğimiz değer çok kıymetli. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren spora teşvik edilmesini çok önemsiyoruz” dedi.

Başkan Doğan’dan 19 Mayıs mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Doğan mesajında, “Bağımsızlığını büyük bir mücadele ile kazanan bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar geleceğimiz olan gençlerimizdir” dedi.