Cadde Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti! Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti! Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

17.05.2024 - 08:30 | Son Güncellenme:

Tüm dünyanın tanıdığı, Kasım 1999'da Türkiye'ye gelerek İstanbul'da yıllarca konuşulan bir gösteri gerçekleştiren David Copperfield, 16 kadın tarafından cinsel istismar ve uygunsuz davranışlarla suçlandı. Kadınların iddialarının detayları ortaya çıkarken, Copperfield'ın Jeffrey Epstein ile olan bağlantısı da tekrar gündeme geldi.

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

Bir dönem Claudia Schiffer ile aşk yaşayan, dünyaca ünlü ABD'li sihirbaz David Copperfield, 16 kadın tarafından cinsel istismar ve uygunsuz davranışlarla suçlandı. Söz konusu suçlamalar 1980’li yılların sonundan 2014’e kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

The Guardian’ın haberine göre; kadınların bir kısmı tacize uğradıklarında 18 yaşından küçük olduklarını belirtti. Kadınlardan üçü, ünlü ismin kendilerine ilaç verdiğini ve rızaları olmadan cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti.

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

CANLI GÖSTERİDE TACİZ İDDİASI

Dört kişi ise 67 yaşındaki sihirbazın sahnedeki canlı performansları sırasında kendilerini dokunarak taciz ettiğini ya da kadınları kendisine dokunmaya zorladığını öne sürdü.

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

Bir kadın, Copperfield ile 1991 yılında, 15 yaşındayken tanıştığını ve sihirbazla telefon görüşmeleri yoluyla iletişim kurmaya devam ettiğini söyledi. 18 yaşındayken kendi rızasıyla David Copperfield ile cinsel ilişkiye girdiklerini açıklayan kadın, bu konuda manipülasyona uğradığına ve istismara açık hale getirildiğine inandığını belirtti.

Haberin Devamı

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Ünlü ismin avukatı BBC'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

David Copperfield'ı tanıyan herkes, söz konusu iddiaların onun karakteriyle bağdaşmadığını söyleyecektir. David, kadınları istismarcılardan korumak için kariyerini riske atan bir geçmişe sahiptir. Bu suçlamaların çoğu daha önce de yapıldı ve hepsi o zaman olduğu gibi şimdi de yanlış. David, bu sahte iddiaların 'kanıtlarını' talep etti ve gereken kanıt sağlanamadı. ABD kolluk kuvvetleri ne zaman bu tür iddiaları ele alsa, ortada cevaplanacak bir dava olmadığı görülmüştür. The Guardian'ın haberi David'in kim olduğu ile ilgili değildir ve David istismar ya da ayrımcılığa maruz kalan herkesi desteklemeye devam etmektedir. David hukuk ekibiyle birlikte durumu değerlendirecek ve bu yanlış ve iftira dolu iddialar karşısında uygun olabilecek adımları atacaktır.

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

DAHA ÖNCE DE CİNSEL SALDIRIYLA SUÇLANMIŞTI

David Copperfield geçmişte de benzer suçlamalarda gündeme gelmişti. Cinsel istismar iddiasında bulunan 16 kadından biri olan Brittney Lewis, 1988 yılında 17 yaşında bir model iken sihirbazın kendisine ilaç verdiği ve cinsel saldırıda bulunduğu iddialarını 2018 yılında kamuoyuna duyurmuştu. Copperfield, iddiaları yalanlamıştı.

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçmişti Ünlü sihirbaz cinsel tacizle suçlanıyor

EPSTEIN BELGELERİNDE ADI GEÇİYOR

Sihirbaz ayrıca, 2019'da hapishanede kendini öldüren Jeffrey Epstein ile olan ilişkisi nedeniyle de incelemeyle karşı karşıya kalmıştı. Copperfield, Epstein ile ilgili mahkeme belgelerinde adı geçen ünlü isimler arasındaydı. Ünlü ismin avukatları, "Müvekkilimizin Epstein'ın korkunç suçlarından haberi yoktu. Dünyanın geri kalanı gibi o da bunu basından öğrendi" açıklamasında bulunmuştu.