Püf Noktası Çilek nasıl yıkanmalı? Tek başına sirke yeterli değil! 1 çay kaşığı ekleyin

Çilek nasıl yıkanmalı? Tek başına sirke yeterli değil! 1 çay kaşığı ekleyin

16.05.2024 - 17:34 | Son Güncellenme:

Yaz meyvelerinin en sevilenleri arasında başı çeken çilek doğru temizlenmediği taktirde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yaygın olarak sirkeli suda bekletme yöntemini duysak da aslında sirkeli su tek başına çilekleri temizlemek için yeterli değil. Peki çilek nasıl yıkanmalı?

Çilek nasıl yıkanmalı Tek başına sirke yeterli değil 1 çay kaşığı ekleyin

Çilek, yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olarak sofraları süsler. Ancak, doğru bir şekilde yıkanmadığı takdirde içerisinde zararlı mikroorganizmalar barındırabilir. Son günlerde uzmanlar, çileklerin temizliği konusunun internet platformlarında en çok tartışılan konulardan biri olduğuna dikkat çekiyorlar.

Haberin Devamı

Serada veya bahçede yetişen çilekler, market ve pazara gelene kadar birçok temasla karşılaşır. Bu nedenle, sebzeler ve meyveler için genel bir durumdur ki tüketilmeden önce dikkatlice temizlenmeleri önemlidir. Peki, çilek nasıl temizlenir? İşte, çileği tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli adımlar...

Çilek nasıl yıkanmalı Tek başına sirke yeterli değil 1 çay kaşığı ekleyin

 ÇİLEK NASIL YIKANMALI?

Çileğin saplarını tek tek ayırın.

Saplarından ayrılmış çilekleri su dolu bir kaba yerleştirin.

Çileklerin su içinde 5-10 dakika beklemesine izin verin. Bu süre zarfında, kum ve toprak gibi kalıntılar suyun dibine çökecektir. Su bulanmadan kaba dökün.

Kaba temiz su doldurun. Çilekleri hafifçe yıkadıktan sonra içerisine 1 su bardağı beyaz sirke (elma sirkesi de kullanılabilir) ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyin.

Haberin Devamı

Çilekleri bu karışımda 15-20 dakika bekletin. Ardından tekrar yıkayıp süzün ve tüketmeye hazır hale getirin.

 

Yazarlar