Sivas Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Çayır: Dilenciler günlük 2 ile 5 bin arasında kazanıyor

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Çayır: Dilenciler günlük 2 ile 5 bin arasında kazanıyor

20.05.2024 - 15:48 | Son Güncellenme:

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Çayır: Dilenciler günlük 2 ile 5 bin arasında kazanıyor

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Çayır: Dilenciler günlük 2 ile 5 bin arasında kazanıyor

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi Zabıta Müdürü Nuri Çayır, "Geçtiğimiz hafta dilencilere yönelik yapılan uygulamalarda el konulan maddi kaynak kamuya gelir olarak verilmektedir. Bir dilencinin günlük olarak topladığı miktar değişmekle birlikte 2 ile 5 bin lira arasındadır" dedi.

Kent genelinde son günlerde cadde ve cami önlerinde dilenci sayılarında yaşanan artış nedeniyle zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Bazı dilencilerin topladıkları paraları ekmeğin arasında, bebek bezine ve bastonlara sakladığı öğrenildi. Belediye Zabıta Müdürü Nuri Çayır, düzenlediği basın toplantısında dilencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Son dönemde artan dilenciliğin halkın huzurunu ve vicdanını rahatsız edecek seviyeye ulaştığını ve bu durumun bir meslek haline geldiğini ifade ederek ortaya çıkan görüntünün şehrin imajını da olumsuz etkilediğini belirtti.

'DENETİMLERİ ARTTIRACAĞIZ'

Dilenci sorununun çözümü noktasında emniyet teşkilatının katkı ve desteklerinin önemli olduğunu vurgulayan Çayır, "Hem kamu hem de toplum olarak birlikte çaba gösterdiğimizde hızlı ve kalıcı sonuç alınabileceğinin bilinmesi gerekir. Dilencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde denetimleri artıracağız. Geçtiğimiz hafta dilencilere yönelik yapılan uygulamalarda el konulan maddi kaynak kamuya gelir olarak verilmektedir. Bir dilencinin günlük olarak topladığı miktar değişmekle birlikte 2 ile 5 bin lira arasındadır. Bu, aya vurulduğu zaman ciddi manada bir rakam elde ediliyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI