Gündem Son dakika: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü enkazdan canlı yayın

Son dakika: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü enkazdan canlı yayın

20.05.2024 - 14:38 | Son Güncellenme:

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterinin düştüğü noktaya ulaşan CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, olaya ilişkin detayları anlattı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle Pazar günü kaza yaptı.

Haberin Devamı

Son dakika: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisinin öldüğü enkazdan canlı yayın

KURTULAN YOK

Kısa süre içinde kazazedelere ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Helikopterin enkazını ise AKINCI İHA tespit etti. Sabah saatlerinde kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

CNN TÜRK EKİBİ ENKAZA ULAŞTI

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İran'da düşen helikopterin enkazına ulaştı. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren sahadan yaşananları aktaran CNN TÜRK ekibi, helikopterin düştüğü dağlık ve sisli arazide enkaza ulaştı.

Bölgeden bilgileri aktaran Fulya Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

İşte düşen helikopterin enkazı bu. Dışarıdan bir etken mi neden oldu düşmeye yoksa başka ülkenin suikast girişi mi miydi neden? ABD İsrail suikastı iddiası var. Çok soru işareti var ama net bir şey yok. Arama kurtarma ekiplerinin nasıl sıkıntılar çektiğini anladık burada. Bu enkazın nerede olduğu bilinmiyordu; İran'a ait İHA'lar havalandı. Akşam saatlerinde İran Türkiye'den yardım istedi. Akıncı İHA havalandı ve bu noktayı Akıncı İHA tespit etti.

Haberin Devamı

Son dakika: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisinin öldüğü enkazdan canlı yayın

NEDEN BU HELİKOPTER TERCİH EDİLDİ?

Helikopterin arka kısmının yandığı söyleniyor, motor arızası mıydı acaba? Bu helikopterin İran Cumhurbaşkanlığı'na ait olmadığı söylendi bize. İran Silahlı Kuvvetleri veya İran Kızılayı'nın kullandığı helikopterdi. İran Cumhurbaşkanı neden bunu kullanmak istedi, neden sisli havada kalktı? Merak edilen sorular bunlar. Kara kutunun olmadığı da iddialar arasında.

Son dakika: İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisinin öldüğü enkazdan canlı yayın

Yazarlar