Berkan’dan Altın Gol

Haberin Devamı

Kendi sahasında takım halinde iyi savunma yapıp hızlı geçişlerle etkili olan ve bu anlamda kanatları da iyi kullanan Karagümrük karşısında maça iyi başlayamadı Galatasaray. Akılların daha çok haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisinde olması ve derbi öncesinde sarı kart sınırında bulunan oyuncu sayısının fazlalığı da Galatasaray’ın verimsiz ve kötü görüntüsünde etkili oldu.
Hücumda sonlandırılamayan ataklar nedeniyle çok fazla geriye koşmak zorunda kalan sarı- kırmızılı futbolcular, Torreira’nın kaptırdığı bir top sonrası yapılan hızlı geçişte, Markao ile birlikte kendilerini çok uğraştıran diğer bir isim olan Mendes’in ayağından yedikleri golle yenik duruma düştüler.
Sarı- kırmızılıların ilk yarının sonlarına doğru üzerlerindeki ölü toprağını atmaları, rakip kalede daha etkili olmalarını sağladı. Galatasaray’ın maç boyunca en etkili iki oyuncusundan Mertens’in asistinde Barış Alper Yılmaz’ın attığı kafa golü, ilk devrenin uzatma dakikalarında skoru dengeye getirdi.
İkinci yarıya da iyi başlayamayan sarı- kırmızılılar, devrenin ortalarında yine rakip kale üzerinde ağırlıklarını hissettirdiler ve bu sefer Barış Alper Yılmaz’ın asistinde Mertens ile öne geçtiler.
Okan Buruk’un, stoperlerini dağıtan Markao karşısında Abdülkerim Bardakcı- Sanchez değişikliğini ikinci yarının başında yapması gerekirdi. Ama bu değişiklik yapılmadı ve Markao, 83 gibi kritik bir dakikada Abdülkerim Bardakcı’ya üstünlük kurarak skora yeniden denge getirdi. Bu golün de yine kaptırılan bir top sonucunda oluştuğunu belirtmek gerekir. Bu sefer topu kaptıran, gecenin başarılı ismi Mertens’di. Bu arada Abdülkerim Bardakcı- Sanchez değişikliği de ancak 87’de yapılabildi!
Fenerbahçe ile olan puan farkının altıdan yeniden dörde indiği bu kritik dakikalarda pek de beklenmedik bir isim, Berkan Kutlu çıktı sahneye ve Galatasaray adına bir kez daha gecenin gündüze dönmesini sağladı. Berkan Kutlu’nun maçın doksanıncı dakikasında Galatasaray forması ile Süper Lig’de attığı bu ilk gol, gerçek anlamda altın değerindeydi. Çünkü bu golle Fenerbahçe derbisine altı puan farkla çıkma ve alacağı bir puanla bile şampiyon olma şansını elde etti Galatasaray.
Elbette maçın kahramanı Berkan Kutlu oldu. Ancak Galatasaray adına gecenin en iyileri olan Mertens ve Barış Alper Yılmaz’a biraz daha değinmek gerekiyor. Mertens her ne kadar Karagümrük’ün ikinci golü öncesi topu kaptıran isim olsa da Galatasaray’ın ilk golünde asisti yaptı, ikinci golü kendisi attı, üçüncü golün de hazırlayıcıları arasındaydı. Mertens gerçekten çok değerli bir oyuncu. Bu yaşta gösterdiği bu performans ve çaba, çok büyük bir saygıyı hak ediyor.
Barış Alper Yılmaz, bu sezon Okan Buruk’un adeta jokeri oldu. Hem ofansta hem de defansta kullanıldı. Çok çalıştı, çabaladı ve formayı aldı. Bir daha da bırakmadı. Karagümrük maçında da Mertens’le birlikte en çalışkan oyunculardan biri oldu. O da Mertens gibi bir gol, bir asistle tamamladığı karşılaşmada üçüncü golün hazırlayıcıları arasında yer aldı. Bu çaba, bu emek her türlü takdiri hak ediyor.
Bu iki isim dışında gol için çabalayan diğer bir oyuncu Ziyech’ti. Icardi, iyi marke edildi ve topla çok buluşamadı. Buna rağmen hep oyunun içindeydi ve üçüncü golde de aksiyonun içerisinde yer aldı.
Okan Buruk, her ne kadar Abdülkerim Bardakcı- Sanchez değişikliğini yapmakta çok geç kalsa da yine oyuna sonradan dâhil ettiği bir oyuncu gol attı.
Haftaya bizleri Galatasaray- Fenerbahçe derbisi bekliyor. Yukarıda da belirttiğim gibi Galatasaray derbiden bir puanla ayrılsa bile şampiyonluğunu ilan edecek. Sadece futbolun konuşulacağı centilmence bir derbi dileğiyle...