G.Saray, zor maç kaybeder

Haberin Devamı

Okan Buruk’u kutlamak lazım. Takımı sahada müthiş mücadele ediyor. Bütün futbolcuların zirve için adeta beynini yıkamış. 84. dakikada Karagümrük beraberlik golünü atıyor, 90. dakikada Galatasaray yine üstünlüğü yakalıyor. Hem de sonradan oyuna giren Berkan’la...
Mertens 37 yaşında... Bu çocuk sahada basmadık yer bırakmıyor, gol atıyor, gol attırıyor. Bitmeyen ve tükenmeyem bir hırsı var... Aynı şekilde Barış Alper... Kabus gibi rakibin üzerine çöküyor. Bırakın gol atmayı, o da gol pası veriyor. Bütün takım olarak maçın tamamında hızlı futbol oynamasalar da maçı kazanma hırsları hiç bir zaman eksilmiyor.
Tolunay Kafkas’ı da kutlamak lazım. Düşme hattının çizgisinde ama Karagümrük bu sezonun en iyi, en tempolu oyununu oynadı. Can Keleş, Mendes ve Marcao çabukluklarıyla Galatasaray defansını bayağı hırpaladılar. Nelsson olağanüstü mücadele etmesine rağmen onun bile etkisiz kaldığı zamanlar oldu. Karagümrük hep golü düşündü.
Galatasaray dün gece çok zor bir rakip karşısında önemli bir üç puan aldı. Tolunay hoca öyle bir sistemle oynattı ki, takımının defansı ve orta sahası Galatasaray’ın hücum direncini bayağı kırdı. Cim-Bom skoru artıramadıysa tek sebebi budur. Artık şu dakikadan sonra “iyi futbol, kötü futbol” diye eleştiri yapılmaz. Ligin bitmesine iki hafta var. Buruk’un takımı 6 puan ileride... Bundan sonra sürpriz olur mu? Bana göre olmaz... Hele bu futbolcular iki maçta 6 puan kaybederler mi? Mucize gibi bir şey...
Artık onu bunu kötülemeyi bırakalım. Bu hırsıyla, ettiği mücadeleyle Okan Buruk’un talebeleri zirveyi hak ediyor mu? Bana göre anasının ak sütü gibi hak ediyor.
Sonuçta harika, keyifli, heyacanlı, müthiş bir maç seyrettik. İki hocayı da hücum futbolu oynattıklari için kutluyorum.