Galatasaray Galatasaray'da eski 2. Başkan Işın Çelebi'den uyarı!

Galatasaray'da eski 2. Başkan Işın Çelebi'den uyarı!

18.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da eski 2. Başkanı Işın Çelebi, Sportif AŞ konusuna dikkat çekti, "İflas etmiş ve başarısız olmuş eski yöneticiler görev almamalıdır. Satılmama kararı verilmiş olan 'A-tipi hisseleri' satmak isteyen kişiler hiçbir yerde görev yapmamalıdır" dedi.

Galatasarayda eski 2. Başkan Işın Çelebiden uyarı

Galatasaray’da bir dönem 2. Başkan olarak görev yapan Işın Çelebi, yeni gelecek yönetime bir dizi öneriler sundu.

Haberin Devamı

Stadın yapımına önemli katkı sağlayan, Riva’nın bugünlere gelmesine ciddi mesai harcayan ve Sportif AŞ ile Futbol AŞ’nin birleşmesine etki sağlayan Çelebi, Florya projesinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Buradaki 150 bin metrekare alanın 90-100 bin metrekaresine inşaat yapma imkanı olduğunu vurgulayan Çelebi, gelir paylaşımıyla inşa edilebileceğini anlatarak, kulübün gelir hedefinin 500 milyon dolar civarında olması gerektiğini anlattı.

Bankalar birliği anlaşması sonucu, yüzde 60 civarında faiz ödemesi ve teminat olarak mevduat faizi geliri verildiğini hatırlatan Çelebi şöyle devam etti:

“Galatasaray, gelirlerinden (örneğin, S.Boey’in satışından elde edilen gelir) nemalandırılmamakta, yarısı bankalara yatırılmaktadır. Loca gelirlerinin de yarısı bankalara bloke vaziyettedir. Bu durumda Galatasaray’ın faiz yükü yüzde 80’lere çıkmaktadır. Bu nedenle bankalara 70 milyon dolar ipotek bedeli ödenerek Florya’da hareket imkanı sağlanmalıdır. GMYO (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) kurup, halka arz ile kaynak yaratıp, Florya’yı kendi imkanlarımızla gerçekleştirerek, elde edilecek kazancın Galatasaray’a kalmasını sağlanabilir. Öncelikle bankalara verilen ipoteğin kaldırılması için, seçilecek yapımcı firmadan peşinat alınmalıdır.”

Haberin Devamı

Riva’nın düşünülen gelirin ancak yüzde 10-15’ini elde edebildiklerini söyleyen Işın Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sportif A.Ş.’de iflas etmiş ve başarısız olmuş eski yöneticiler görev almamalıdır. Galatasaray’ın kesin olarak satılmama kararı verilmiş olan ‘A-tipi hisseleri’ satmak isteyen kişiler kesinlikle hiçbir yerde görev yapmamalıdır. Bu kuruluşlarda vizyonu, bilgisi ve deneyimi olan başarılı arkadaşlar görev almalıdır. Galatasaray’ın finansal açıdan güçlenmesi için bu anlayış şarttır.”