Ekonomi Samsunlu CANiK, 19 Mayıs’ı ‘üretim mesajıyla’ kutladı

Samsunlu CANiK, 19 Mayıs’ı ‘üretim mesajıyla’ kutladı

18.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

26 yıl önce Samsun’da kurulan CANiK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, “Milli Mücadele’nin ilk adımlarının atıldığı topraklarda yakılan meşalenin 105’inci yılında, üretmeye ve ülkemize değer katmaya devam ediyoruz” denildi.

Samsunlu CANiK, 19 Mayıs’ı ‘üretim mesajıyla’ kutladı

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral’ın imzasıyla yayımlanan mesajda, “Biz, ‘milli mücadele’ kavramından yalnızca ordularla yapılan savaşı değil, bir toplumun hayatın her alanında geleceğini kurma yolundaki mücadelesini anlıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyor, onun zamanın ötesindeki, çağları aşan fikirlerinin ışığında yolumuza devam ediyoruz. Her alanda daha parlak bir geleceğe yürümek için bilimin yolundan sapmayan, yenilikçi bakış açısıyla ve akılcı düşüncelerle donatılmış, evrensel değerlere yürekten bağlı ‘fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür’ gençliğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Zafer Aral, mesajında “Atatürk’ün ‘tam bağımsızlık’ için yaktığı meşaleyi bugün savunma sanayisinde ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldırarak taşıyoruz” ifadelerini kullanarak şu vurguları yaptı:

“Kurulduğumuz günden bugüne ülkemizin savunmasına güç katıyor ve gerçekleştirdiğimiz ihracatlarla da ülkemize ekonomik katma değer sunuyoruz. Ülkemiz için ateşli silahlar ve savunma sanayi alanında geleceğin ürünlerini, hizmetlerini ve çözümlerini tasarlıyor, geliştiriyor, üretiyoruz. Genç istihdamıyla Atatürk’ün çizdiği rotada gençliğimize güveniyoruz.”