Kırşehir Kırşehir'de 'Ahi Baba' ölümünün 6'ncı yılında anıldı

Kırşehir'de 'Ahi Baba' ölümünün 6'ncı yılında anıldı

17.05.2024 - 15:58 | Son Güncellenme:

Kırşehir'de 'Ahi Baba' ölümünün 6'ncı yılında anıldı

Kırşehirde Ahi Baba ölümünün 6ncı yılında anıldı

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR'de Ahilik kültürünün tanıtımına katkı sunan ve bu nedenle kentte 'Ahi Baba' olarak bilinen Mustafa Karagüllü, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Kırşehir'de, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini kuran, yaklaşık 50 yıldır her 2 kurumun başkanlığını yapan, Mustafa Karagüllü ölümünün 6'ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Ömrünü Ahilik kültürünün yaşatılmasına adayan, bu özelliğiyle kentte 'Ahi Baba' olarak bilinen Karagüllü için Kümbetaltı Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi. Törene, Mustafa Karagüllü'nün oğlu Kırşehir Belediye Başkan Vekili Rasim Karagüllü, CHP Milletvekili Metin İlhan, Mustafa Karagüllü'nün eşi İsmet Karagüllü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ahi Baba olarak bilinen Mustafa Karagüllü'nün oğlu Kırşehir Belediye Başkan Vekili Rasim Karagüllü, "Babamız, sadece bizim için değil, Kırşehir için de bir kahramandı. Ahilik geleneğini canlandırmak ve yaşatmak için yaptığı çaba ve özveri, onun sadece bir esnaf değil, aynı zamanda bir toplum lideri olduğunu gösteriyor. Ahilik, dürüstlük, kardeşlik, çalışkanlık ve yardımlaşma gibi değerleri temsil ederken, babamız da bu değerleri yaşamış ve yaymıştı. Babamız, Ahilik geleneğini sadece sözde değil, fiili olarak yaşatmak için birçok projeye imza attı. Esnafın eğitimine destek vermek, çıraklık eğitimini teşvik etmek ve Ahilik kültürünü genç nesillere aktarmak için çaba harcadı. Bu çabalarıyla, Ahilik geleneğinin Kırşehir ve ülkemizde yeniden canlanmasına büyük katkı sağladı. Babamızın en büyük arzusu, Ahilik geleneğini gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmaktı, bütün ömrünü bu amaç uğruna adadı" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI