Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle sözde kamu kurumlarından piyasa değerinin yüzde 25 altında aldıkları otomobilleri vatandaşlara satma vaadiyle yaklaşık 41.5 milyon lira vurgun yapan çete üyeleri hakkında iddianame hazırlandı.

Kriminal erkeklerin ünlü kadın merakı

122 sayfalık iddianamede ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından Nihal Candan’ın (Gülnihal Çiçek) 8 yıldan 24 yıla kadar, Alisya Bahar Candan’ın ise 14 yıldan 48 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüpheli, mağdur ve tanık ifadeleri, kayıt dışı yöntemlerle büyük vurgun yapan bazı erkeklerin bu paraları ünlü kadınlar için harcadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Şüpheli Ahmet Faruk Mercan: Nihal Candan, Onur Apaydın’ın yedi yıllık sevgilisidir. Nihal evlense de bu durum değişmemiştir. Taşradan İstanbul’a getirilen ve ucuz araç vaat edilen mağdur adaylarının gözlerini boyama ve oyalama sürecinde lüks restoranda gösterişli yemekli toplantılar düzenlendi. Bu toplantılara Bahar ve Nihal katılıyordu.

Müşteki Sinan Damgacı: Operasyondan yaklaşık 15 gün önce lüks bir otelin restoranında yemeğe davet edildim. Yemekte Bahar ve Nihal Candan vardı. Yemekten sonra bir gece kulübüne gidildi, Bahar Candan, orada Onur’dan aldığı parayı çevreye saçtı.

Şüpheli Ali Kara: Onur’un yanında şoför olarak çalışmaya başladım. Onur bana kiralık lüks bir aracı zimmetledi. Bu süreçte Nihal Candan’ın özel şoförlüğünü yapıyordum. Şoförlük yaptığım zamanlar haricinde arabamla Nihal’in sürekli olarak kaldığı Etiler’de bulunan otelin önünde bekliyordum. Nihal’in bana verdiği getir götür işlerini yapıyordum. Maaşımı Onur Apaydın veriyordu.

Tanık Ömer Şeker: 2018’de Onur Apaydın, Nihal’in üzerine bir güzellik salonu açtı. Kara para aklama faaliyetini bu güzellik salonu ve zayıflama merkezi üzerinden devam ettirdi. Bahar Candan üzerine de bir satış sitesi kuruldu. Bu satış sitesi üzerinden yapılan işlemlerle kara para aklanıyordu.

Son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan Ankara’daki bir operasyonun medyaya yansıyan bilgileri arasında da benzer bir durum var.

Haberin Devamı

Kriminal erkeklerin ünlü kadın merakı

Ankara’daki Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iki numarasıyken ‘gizli tanık’ olunca elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılan Serdar Sertçelik mesela... Sertçelik, başkentte bir çorbacıda ayaklarından vurulduğunda yanında sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Ece Ronay vardı. Daha sonra yurt dışına kaçırılan Sertçelik’in eski eşinin de oyuncu Nilsu Berfin Aktaş olduğu, 2021 yılında gizlice evlenip, geçen yıl olaylı bir şekilde boşandıkları ortaya çıktı.

1980’li yıllarda hayali ihracatla büyük vurgun yapanlar ve 90’lı yıllarda ise yer altı dünyasının önde gelen isimleri, paralarını şov dünyasının ünlü kadınlarıyla yiyordu. Aradan yıllar geçti, ama kara para sahibi erkeklerin ünlü kadın merakı değişmedi. Çünkü, “Voleyi vurunca yapılması gereken ilk şey lüks otomobil almak, güzel ve ünlü kadınlarla takılmak lazım” kültüründen geliyor bu erkeklerin hepsi.

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanlar önce para kazanmak için sağlıklarını, sonra da sağlıklarını kazanmak için paralarını harcar.” (Goethe)