Gündem Siyasette yumuşama dönemi! 'Ne kadar anormal durum varsa, hepsi normalleşti'

Siyasette yumuşama dönemi! 'Ne kadar anormal durum varsa, hepsi normalleşti'

04.05.2024 - 09:18 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP liderinin buluşmasının yankısı dün de sürdü. İki lider de görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MEHTAP GÖKDEMİR- Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’le önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı görüşme için “İktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme oldu. Türk siyasetinin buna ihtiyacı vardı. İlk fırsatta da bu ziyaretin karşılığını gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

ÖZEL MEMNUN AYRILDI

“Demokrasi açısından önemli bir kilometre taşı oldu” diyen CHP lideri Özel de, görüşmenin sonuçlarını takip edeceklerini söyledi. Özel, boş koltuk sorusuna da “Sayın Erdoğan’ın CHP’yi ziyaret talebiyle en iyi şekilde çözümlendi” yanıtını verdi. CHP kurmayları da Özel’in “Olumlu bir görüşme olduğunu” aktardığını ve CHP liderinin, “memnun ayrıldığını” ifade etti.

NAMIK TAN’I SEZER ÖNERDİ

‘Normalleşme ülke için kazanım’ Erdoğan görüşmesinde Özel’e, büyükelçi kökenli İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etmişti. Özel, Tan’ın isminin kim tarafından önerildiğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Ben Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret etmeden önce seçilmiş son tarafsız Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’e bir ziyarette bulundum. Kendisinin uyarısı oldu. Cumhurbaşkanlığının özel kaleminin (Hasan Doğan) ve protokol müdürünün büyükelçi olduğunu, onun için benim de partimde bulunan büyükelçilerden birini görevlendirmek suretiyle bu protokol akışını, randevulaşmayı ve devamını özel kalemimizle koordineli bir büyükelçinin götürmesinin doğru olacağını ifade ettiler. Ben de Namık Tan’ı bu konuda görevlendirdim. İsim tercihini elbette ben yaptım. Milletvekili grubumuzdaki tek büyükelçidir kendisi.”

Haberin Devamı

Siyasette yumuşama dönemi Ne kadar anormal durum varsa, hepsi normalleşti

'NORMALLEŞME ÜLKE İÇİN KAZANIM'

Erdoğan ile Özel’in tarihi buluşmasına ilişkin CHP kurmayları da Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu. Özel’in görüşme için kendilerine “Olumlu bir görüşme olduğunu” aktardığını söyleyen ve CHP liderinin, AK Parti Genel Merkezi’nden “memnun ayrıldığını” ifade eden kurmaylar, şunları söyledi: “Nezakete çok önem verilmiş. Çok uzun zamandır muhalefet partisi ve iktidar partisi bir araya gelmemişti. Bu çok önemli bir şey. Ne kadar anormal durum varsa, hepsi normalleşti. Bu normalleşmeye gitmek bile ülke için bir kazanımdır.”


Siyasette yumuşama dönemi Ne kadar anormal durum varsa, hepsi normalleşti