Gündem 'Cem Garipoğlu’nun intihar etmediğine dair çok ciddi emareler var'

'Cem Garipoğlu’nun intihar etmediğine dair çok ciddi emareler var'

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut’u 2009 yılında canice öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında cezaevinde intihar etmişti. Karabulut Ailesi, ölen kişinin Garipoğlu olduğunun ispatı için mezarın açılmasını ve DNA örneği alınmasını talep etmiş ancak bu talep Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti.

ÇİĞDEM YILMAZ / İSTANBUL - Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu’ndan Garipoğlu’nun otopsisi sırasında yapılan işlemlere ait görüntü kayıtlarının hazırlanıp gönderilmesini istemiş, dosyaya bilirkişi atanmıştı.

Haberin Devamı

Son olarak otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu iddiası gündeme geldi. Peki tüm bu olanlara Karabulut Ailesi ne diyor?

Cem Garipoğlu’nun intihar etmediğine dair çok ciddi emareler var

"ŞÜPHEYE DÜŞÜRÜYOR"

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, “Kafamızdaki soru işaretlerinin cevap bulması için mezarın açılması gerekiyor. Ancak ısrarla mezarın açılmaması noktasında diretiyorlar, bunu anlamış değil. Mezarın açılmama kararındaki ısrar, ister istemez bizi daha da şüpheye düşürüyor. Mezar açılırsa biz de rahatlayacağız” dedi.

Ailenin avukatı Dr. Rezan Epözdemir de şunları aktardı: “Cem Garipoğlu’nun intihar etmediğine dair çok ciddi emareler var. Garipoğlu cezaevinde 33 kez psikolog görüşmesi yapmış, hiçbir şekilde intihar edeceğine dair atıf yapmamış. Dolasıyla biz de bu durumu garipsiyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması, kamu vicdanın rahatlaması ve adaletin tecelli etmesi içini fethi kabir işlemi yapılmadır. Cumhurbaşkanı Turgut Özal öldüğünde bile fethi kabir işlemi yapıldı. Ancak bu olayda neden yapılmıyor anlamış değiliz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz. Bilirkişinin de trafik polisi olması oldukça manidar ve düşündürücü.”

Haberin Devamı

KOĞUŞTAKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMADI

Garipoğlu'nun son olarak ölümünden önce cezaevi güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülere göre, Cem Garipoğlu, 9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece 02.03'de koridorda volta atıyor. Sonra 3'üncü bölmenin kapısını kapatıyor. Yaklaşık 4 dakika sonra koridorda bulunan bir tabureyi alıyor. Koğuşuna giren Garipoğlu, bir daha da görüntülerde yer almıyor. Görüntünün sonunda ise infaz koruma memurlarının sabah sayım için 08.18 sıralarında Cem Garipoğlu'nun koğuşuna geldikleri görülüyor.

Yazarlar