Ekonomi Gençlere yapay zeka eğitimi

Gençlere yapay zeka eğitimi

04.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirmek için yeni bir proje başlattı.

Gençlere yapay zeka eğitimi

“Yapay Zekâ Yıldızları” projesiyle, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek. Projeye katılan öğrenciler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak. Projenin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

Haberin Devamı

“Yapay Zekâ Yıldızları” projesi, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla İzmir Buca Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Engin Aksoy, şunları söyledi: 

“Ülkelerin dijital dönüşümle ortaya çıkabilecek kazanımları elde edebilmesinin koşullarından biri, toplumun buna ayak uyduracak becerilere sahip olması. Toplumun dijital beceri sahipliğine ilişkin göstergelere bakıldığında, Türkiye için önemli bir gelişim alanı olduğu görülüyor. Dijital Toplum hedefine ulaşılması için dijital becerilerde eşitsizliklerin azaltılması lazım. Bu alanda pek çok proje yürütüyoruz.”