Ege İzmirli öğrenciler meslekleri tanıdı

İzmirli öğrenciler meslekleri tanıdı

12.05.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

İzmir’de lise öğrencilerinin ileride seçecekleri meslekleri tanıması için Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı düzenlendi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Mesleki eğitimle ilgili İzmir olarak iddialıyız” dedi.

İzmirli öğrenciler meslekleri tanıdı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı, Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü agora bahçede düzenlendi. Fuarda ortaokul öğrencilerine yönelik meslek liseleri alanlarının tanıtımı yapıldı. 37 alanda stant açılan fuara, İzmir’in 30 ilçesinden ve civar illerden 10 bine yakın ziyaretçi katıldı. Fuarda konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Milletimizin evlatlarının istikbal derdini her zerresinde hisseden yol arkadaşları olarak hepimiz ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefine kilitlenmiş fikir ve gönül ortaklarıyız. Biz geleceği şekillendiriyoruz, biz geleceğe ruh vermeye çalışıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Mesleki eğitimle ilgili İzmir olarak iddialı olduklarını söyleyen Yahşi, “İzmir’de mesleki ve teknik eğitimin değeri ve önemi konusunda dikkat çeken, farkındalık kazandıran etkinliklerimizin sayısını her geçen gün arttırmayı hedefliyoruz. Mesleki tanıtım fuarı da bunlardan biri. Bu vesile ile aziz milletimizin evlatları için dertlenen akıl ve alın teri döken başta kıymetli meslektaşlarım olmak üzere emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum.”