HaberlerBilgiZayıflatıcı 6 Japon yemek alışkanlığıZayıflatıcı 6 Japon yemek alışkanlığıJaponların daha sağlıklı ve genç görünmelerinin sebebi olan beslenme şekillerini biz de kendi yaşantımıza uygularsak daha sağlıklı ve fit olabiliriz.1 Zengin ve dengeli beslenme düzeni Japonların sadece suşi yedikleri yaygın olan bir yanlıştır.Beslenme biçimleri oldukça çeşitlidir. Balık, yosun, sebzeler, soya, pilav, meyveler ve yeşil çay Japonya'da tercih edilen besinlerdir. Japonların beslenmesinde yüksek kalorili ve abur cubur yer almaz.2 Pişirme yöntemleri Japon geleneğine uygun olarak yemekler kaynatılır, ızgarada ya da buharda pişirilir veya çok az yağ ile kızartılır. Sebzeler hızlı pişmesi için ince dilimlenir.Bu yemekleri yöntemlerinin en büyük avantajı besinlerin neredeyse bütün besinsel değerlerin korunmasıdır.Sebze çorbası Japon yemeklerinin temelini oluşturur. Yemekleri hafif ve mideye, karaciğere ve böbreklere fazla baskı yapmadan sindirimi kolaydır.3 Yemek yeme kültürü Japonya'da yemek yeme kültürü oldukça yaygındır.Yemekleri yavaşça yerler ve porsiyonları ufaktır. Farklı yemekler aynı tabağa konmaz, her yemeğin kendi yeri olmalıdır. Tabaklar asla tepeleme doldurulmaz.Böylece fazla yemek yemek neredeyse imkansızdır.4 Ekmeğin yerini pilav alıyor Pilav her öğünün temel parçasıdır.Tuzsuz ve yağsız bir şekilde pişirilir. Bu sayede ne kadar yerseniz yiyin hiçbir şekilde kilo aldırmaz.5 Kahvaltı günün en önemli öğünüdür Kahvaltı Japonların en doyurucu öğünüdür.Normalde balık, pilav, omlet, miso çorbası, yeşillikli soy tabağı, yosun ve çay bulunur.6 Tatlıda şekerli besinler yok Tatlı nadir yenilen bir yemektir. Japonların tatlı anlayışı bizimkisinden oldukça farklıdır.Dondurmaları bile pirinç pilavından yapılıyor (mochi). Japon tatlıları genelde düşük kalorili, az miktarda şeker ve yağ içeriyor. Buna rağmen kilo da aldırmıyor.Pembe Nar Özeljapon yemeklerijapon sağlıklı yemeklerjapon tatlısı