TeknolojiYılın En Çok Kullanılan Rengi(Hex Kodu) Belli Oldu!

Yılın En Çok Kullanılan Rengi(Hex Kodu) Belli Oldu!

12.11.2015 - 10:11 | Son Güncellenme:

Pantone geçen yıl Marsala adındaki koyu kırmızımsı kahverengini yılın rengi olarak seçmişti. Ancak bu yıl fotoğraf şirketi Shutterstock, Marsala yerine daha çok mavi ve yeşil tonlarını seçti. Shutterstock bu seçim...

Yılın En Çok Kullanılan Rengi(Hex Kodu) Belli Oldu

Pantone geçen yıl Marsala adındaki koyu kırmızımsı kahverengini yılın rengi olarak seçmişti. Ancak bu yıl fotoğraf şirketi Shutterstock, Marsala yerine daha çok mavi ve yeşil tonlarını seçti. Shutterstock bu seçim için oldukça detaylı bir araştırma yaptı. Shutter yıl içerisinde indirilen bütün fotoğraflardan piksel bilgilerini kullanarak bir renk spektrumu oluşturdu. Sonra indirilen bütün fotoğraflar analiz edilerek kullanıcılar arasında en büyük yükselişe sahip olan renkler belirlendi.

Haberin Devamı

Sonuç ise 2015’in en popüler tonları. 1. Açık mavi cam göbeği bu yılın en popüler renkleri arasında ilk sırada geliyor. 2. Koyu menekşe rengi en çok indirilenlerden bir tanesi. 3. Aslında bu da bir çeşit cam göbeği ancak yeşil tonları baskın durumda. 4. Ve son olarak ise oldukça koyu ve doygun mavi.