Bursa Yıldırım'ın Çehresine 'Yeşil' Dokunuşlar

Yıldırım'ın Çehresine 'Yeşil' Dokunuşlar

07.01.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

.

Yıldırımın Çehresine Yeşil Dokunuşlar

Yıldırım Belediyesi 2017 yılında yaptığı yeşil alan çalışmaları ve ilçeye kazandırdığı parklarla vatandaşlara nefes alma imkanı sağladı.
Yıldırım’da yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için projeler yürüten Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla ‘yeşil’ hüviyetini yeniden kazandı. Ağaçlandırma döneminde yol ağaçlandırması, ağaçlandırma alanları, park ve yeşil alanlarda toplam 36 bin 385 adet ağaç fidanı ve çalı fidanı dikilirken, toprak taşınması, bitkilendirme ve çimlendirme işlemleri gerçekleştirildi. Park ve yeşil alanlarda 547 bin 152 adet mevsimlik çiçek dikimi çeşitli yeşil alan ve refüjlere uygulanarak görsel zenginlik sağlandı. Öte yandan ekipler, ilçedeki okul, cami ve diğer resmi kurum bahçelerinde bakım ve düzenleme işleri de gerçekleştirdi.
Geride kalan yılda Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye yeni parklar kazandırılırken, mevcut parklarda bakım ve tadilat çalışmaları düzenlendi. 2017 yılı içinde yapımı tamamlanan 10 yeni parkla birlikte Yıldırım’daki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısı 349’a, yeşil alan sayısı ise 414’e ulaştı. 29 parkta yapılan revizyonla yeni oyun aleti montajı gerçekleştirilirken, vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacıyla 97 adet spor ve kondisyon aleti ile 20 adet basketbol potası parklara kazandırıldı. Ayrıca yine çocuklar için parklara 22 adet oyun grubu, 28 adet salıncak, 13 adet tahterevalli ve 30 adet zıpzıp yerleştirilirken, güvenli oyun için 2 bin 759 metrekare kauçuk zemin uygulaması yapıldı. Öte yandan parklara ve ilçenin muhtelif yerlerine 473 çöp kutusu, 591 bank, 163 piknik masası ve 31 pergole monte edilen ilçede, mevcut oyun aletlerinden kullanılmaz durumda olanlar yenisi ile değiştirilirken yetersiz görülenlere ilave oyun aleti montajları yapıldı.
Her biri farklı konseptlerde tasarlanan parkların, vatandaşlara rahat nefes almalarını sağlayacak ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik parkların güvenli oyun imkanı oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Yıldırım’daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için spor aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına Yıldırım’da doğaya ve çevreye duyarlı hizmetlerimizi sürdürürken, ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyoruz” dedi.
Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarının ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın sürdürülebilir çevre stratejisi kapsamında mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli aralıkla yapıldığını belirtti. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Ayrıca şehrimize yeni parklar, mesire yerleri ve yeşil alanlar kazandırmak adına projelerimizi hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimizle güç birliği içerisinde yeşil ve yaşanabilir Yıldırım’ı inşa ediyoruz” diye konuştu.