Ege Silaha sadece 40 kişi karşı çıktı!

Silaha sadece 40 kişi karşı çıktı!

22.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu’nun düzenlediği protesto gösterisine katılımın az olması, maganda kurşunuyla yakınlarını kaybedenlerin yüreklerini bir kez daha acıttı

Silaha sadece 40 kişi karşı çıktı

Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu’nun (BİSİTEP) her yıl düzenlediği bireysel silahlanmaya tepki günü, beklenen ilgiyi görmedi. 8 yıl önce maganda kurşunuyla ölen Alistair Grimason’un ailesinin kurucusu olduğu BİSİTEP, yakın bir geçmişte Umut Ceylan ve Regaip Vatansever’in de maganda kurşunlarına hedef olmasıyla silaha karşı olanları harekete geçirdi. Ancak sanal alemdeki hareketlilik, meydanlara yansımadı.

Haberin Devamı


Pankartlar açtılar
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki etkinliğe yaklaşık 40 kişi katıldı. Fuardaki silah standı, gösterilen tepki nedeniyle kapatılırken, bireysel silahsızlanmaya karşı yapılan eyleme katılımın az olması, kafalarda soru işaretleri uyandırdı. “Silah atımına son”, “Silahın oyuncak olanını bile istemiyoruz”, “Silahın yerini sevgi, barış alsın”, “Ne çalarsan çal, hayat çalma”, “Lanet olsun eli silahlı barbarlara” pankartlarını açan katılımcılar, az sayıdaki sivil toplum örgütü üyesi dışında kendilerine herhangi bir belediye veya kurumun destek vermemesine tepki gösterdi. BİSİTEP Genel Sekreteri Sancar Maruflu, 50 günde 79 kişinin maganda kurşunlarıyla yaşamını yitirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gözyaşları sel oldu

Karabağlar İlçesi’nde parkta oynarken ölen 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın babası Ufuk Ceylan, gözyaşlarına boğulduğu etkinlikte, bireysel silahsızlanmayı önleyecek yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını istedi. Anne Gülhan Ceylan da “Benim umudumu söndürenlerin sadece elleri kırılsın. O eller tutamasın. Oğlumun canını yakanların yanında kimse yok muydu? O kişiler niye susuyor?” dedi. İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri de eyleme şarkılarıyla destek verdiler.