Tunceli Tunceli’de süne ve kımıla karşı 600 kınalı keklik doğaya salındı

Tunceli’de süne ve kımıla karşı 600 kınalı keklik doğaya salındı

15.06.2023 - 16:50 | Son Güncellenme:

Tunceli’de süne ve kımıla karşı 600 kınalı keklik doğaya salındı

Tunceli’de süne ve kımıla karşı 600 kınalı keklik doğaya salındı

Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ’de buğday ekinlerine büyük zarar veren süne ve kımıla karşı biyolojik mücadele kapsamında 600 kınalı keklik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince doğaya salındı.
Ekin alanlarının en büyük zararlıları arasında gösterilen süne ve kımıl ile mücadele kapsamında, Pertek ilçesine bağlı Kolonkaya köyü kırsalında Valilik koordinesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince 600 kınalı keklik doğaya salındı. Keklik salımına Vali Mehmet Ali Özkan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15’inci Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, Pertek Kaymakamı Yunus Emre Fırat, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ve köylüler katıldı.
Vali Özkan, kınalı kekliklerin süne ve kımılla mücadele edeceğini belirterek, “Bugün Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz bünyesinde güzelim, güzide Tunceli topraklarımızı ve coğrafyamızı ve yaban hayatını pekiştirmek için keklik salımındaydık. İnşallah, doğaya saldığımız keklikler, güzelliklerimize güzellik katacak ve aynı zamanda da tarımsal faaliyetlerimizde özellikle buğday ve arpa ekiminde süne ve kımıl mücadelesinde bizlere destek olacak” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI