Tunceli Tunceli’de jandarma, alevi dedeleriyle Muharrem ayı iftarı düzenledi

Tunceli’de jandarma, alevi dedeleriyle Muharrem ayı iftarı düzenledi

27.07.2023 - 15:51 | Son Güncellenme:

Tunceli’de jandarma, alevi dedeleriyle Muharrem ayı iftarı düzenledi

Tunceli’de jandarma, alevi dedeleriyle Muharrem ayı iftarı düzenledi

Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ Jandarma Bölge Komutanlığı, Muharrem ayında Aleviler tarafından tutulan oruçlar nedeniyle Alevi dedeleri ve kanaat önderleriyle iftar yemeği düzenlendi.
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Jandarma Bölge Komutanlığı binasında, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan tarafından Muharrem ayı iftarı düzenlendi. İftar programına Vali Mehmet Ali Özkan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, İl Jandarma Komutanı Albay Ergün Cebeci, Emniyet Müdürü Hakan Duman, alevi dedeleri, kanaat önderleri ve askeri erkan katıldı. İftar yemeğinde dualar edildi, muharrem oruçları açıldı. Jandarma Bölge komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan’ın kısa bir konuşma yaptığı programda, Jandarma teşkilatının her zaman vatandaşın yanında olunduğunu ve Aleviler için kutsal olan Muharrem Ayı'nda tutulan oruçlar nedeniyle böyle bir iftar yemeğinin düzenlendiği söyledi.
‘İLK KEZ JANDARMA TARAFINDAN İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ’
23 yıldır Tunceli Cemevi Başkanlığını yürüten Ali Ekber Yurt, Jandarma teşkilatı içerisinde ilk kez böyle iftar yemeği verildiğini ifade ederek, “İlk kez Jandarma Muharrem sofrası kurdu. Bölge Jandarma komutanımız geçen hafta aradı. Tunceli’de 10 alevi kanaat önderi ve Cem Evi başkanlarıyla dedeleriyle Muharrem sofrası kurmak istediğini belirtti. Bizde ilk başta çok şaşırdık ve mutlu olduk. Tüm dedelerimiz katıldı. Bir dedemiz rahatsız olduğu için katılamadı. Daha önceden genelde böyle durumlar belediye, valilik ve Cem evimiz tarafından düzenlenirdi. Jandarma komutanları da katılırdı. İlk kez Jandarma tarafından ve Jandarma binası içerisinde böyle bir iftar yemeği düzenlendi. Jandarma teşkilatına teşekkür ederiz. Jandarmanın bu tutumu Alevi halkı için kıymetlidir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI