ORTAHİSAR Trabzon’da Filistin’deki zulmü anlatan ‘Marah’ filminin galası yapıldı

Trabzon’da Filistin’deki zulmü anlatan ‘Marah’ filminin galası yapıldı

03.03.2024 - 20:11 | Son Güncellenme:

Trabzon’da Filistin’deki zulmü anlatan ‘Marah’ filminin galası yapıldı

Trabzon’da Filistin’deki zulmü anlatan ‘Marah’ filminin galası yapıldı

Şükran ATALAR/ TRABZON, (DHA)- TRABZON’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından çekilen; İsrail’in, Gazze şehrine yönelik saldırılarında ailesini kaybedip, 8 yıl tutuklu kalan Marah’ın hayatını konu alan ‘Marah’ adlı kısa filmin galası gerçekleştirildi. Galaya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Gazze’de, bomba patlarken daha kız çocuğu yere düşmeden iki melek onu kollarından tutup, cennete götürüyor. Orası böyle bir yer” dedi.

Trabzon’da, Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi tarafından lise öğrencilerine oyunculuk, senaryo ve film yapımı için teknik bilgileri içeren kısa film eğitimi verildi. Eğitim sonunda 25 kişilik ekip, İsrail’in Gazze şehrine yönelik saldırılarında, ailesini kaybedip, 8 yıl tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Filistinli Marah’ın hikayesini konu alan kısa film çekti. İnsanlık dramını konu edinen film için İhsanbey Kültür Merkezi’nde Gala düzenledi. Galaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, filmin yönetmen ve oyuncuları ile çok sayıda seyirci katıldı. Açılış konuşmaları sonrası filmin gösterimi gerçekleştirildi.

‘DERDİMİZ İNSANLARIN DAHA YAŞANILABİLİR BİR DÜNYADA OLMASI’

Galada açılış konuşmasını yapan Genel Sanat Yönetmeni Seymen Aydın, filmde bir anne hikayesinin işlendiğini belirterek, “Bu adaletsizliğe, zulme dur demek için bir film yapmaya karar verdik. Gençlerimiz çok çaba sarf etti. Bu anlamda onlara çok teşekkür ediyorum. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, her türlü insan bizim malzememiz. Derdimiz insanların daha yaşanabilir bir dünyada olması. Sizlerle bir mutluluğumu ve bir de hüznümü paylaşmak istiyorum; mutluluğum, aşık olduğum bu şehrin sokaklarında gençlerle beraber film çekmek oldu. Hüznüm ise; burada bulunmamın sebebi annemin sağlık problemleriydi, kader deyin ne derseniz deyin biz bir anne hikayesinin filmini çektik ve çekime çıkacağımız zaman ölüm döşeğindeki annemi bırakıp çocuklarla sahaya indim. Kısa süre sonra da annem rahmetli oldu. Buna kader diyelim. Bunun hüznünü de yaşıyorum. Bu adaletsizliğe bu zulme, aile ve anne sevgisini işleyen filmimizle dur demek istedik” diye konuştu.

‘YAŞANAN BU VAHŞET BÜTÜN DÜNYANIN SORUNUDUR’

Trabzon İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise Gazze’de bir soykırım gerçekleştiğini söyleyerek, “Bugün toplum ve insanlık olarak ağır bir imtihandan geçiyoruz. Hak, hukuk, adalet, vicdan, merhamet gibi değerler işgalci zalimler tarafından maalesef ayaklar altına alınmıştır. Filistinli kardeşlerimiz yaklaşık bin yıldır yaşadıkları kendi coğrafyalarında esaret altında yaşamaya mahkum edilmişlerdir. Siyonistler Gazze’de 30 binin üstünde insanı katlederek bir soykırım gerçekleştirmişlerdir. Yaşanan bu vahşet sadece Müslümanların değil bütün dünyanın sorunudur. Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bu soykırıma seyirci kalmak hatta destek olmak bütün insanlığın yüz karasıdır. Bu zulmün son bulması için tüm sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Gençlerimiz, gönülleriyle, çektikleri film ile şiirleriyle ağıtlarla bu dramı bize yaşatacaklardır. Gençlerimize bu duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘İNŞALLAH BİR GÜN KUDÜS DE KURTULACAK’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Gazze’deki zulmün sonlanması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Gazze’de, bomba patlarken daha kız çocuğu yere düşmeden iki melek onu kollarından tutup, cennete götürüyor orası böyle bir yer. Hükümet olarak, Cumhur ittifakı olarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak uğraşıyoruz. Oradaki tünellerde sadece Filistinli aslan parçaları yok, başka aslan parçaları da var bilesiniz. İnşallah bir gün Kudüs de kurtulacak. Kudüs de özgür olmak zorunda” ifadesini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI