Tokat Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ihalesi yapıldı

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ihalesi yapıldı

13.02.2024 - 17:08 | Son Güncellenme:

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ihalesi yapıldı

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ihalesi yapıldı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TÜRKİYE'de ilk olarak kurulan Tokat İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği tarafından, sahipsiz hayvanlar bakım ve rehabilitasyon merkezinin ihalesi yapıldı.Tokat Vali Numan Hatipoğlu, "Proje bedeli yaklaşık 60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesi ile yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Tokat İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği tarafından  merkeze bağlı Çamlıbel beldesinde bulunan toplamda 120 bin metrekare alanın sahipsiz hayvanlar bakım ve rehabilitasyon merkezine tahsis edildi. 2024 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ihalesi yapıldı.  

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Toplamda bin baş kapasitede olan barınağımızda hayvan tedavileri, kısırlaştırılmalar, kayıt altına alma, bakım ve rehabilitasyon faaliyetleri gerçekleştirilecek. Sahipsiz hayvanlara yönelik modern, hayvan refahına uygun, altdan ısıtmalı barınakları ile hayvanların her türlü fizyolojik ihtiyaçlarına cevap verebilecek, alet ekipman ve yetişmiş insan kaynağı gücü ile sağlık yönünden ihtiyaçlarının karşılanacağı bakım ve rehabilitasyon merkezinin 2024 yılı içerisinde hizmete girmesini hedefliyoruz. Proje bedeli yaklaşık 60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesi ile yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Böylece sahipsiz hayvanların popülasyonlarının kontrol altına alınması, hayvan refahına uygun bir şekilde yaşamalarının sağlanması, hastalık tedavilerinin yerine getirilmesi, aşılanmaları ve rehabilitasyonlarının sağlanması yapılacaktır" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Yazarlar