Erbaa Erbaa OSB’de bir fabrikanın daha temeli atıldı

Erbaa OSB’de bir fabrikanın daha temeli atıldı

08.11.2023 - 17:00 | Son Güncellenme:

Erbaa OSB’de bir fabrikanın daha temeli atıldı

Erbaa OSB’de bir fabrikanın daha temeli atıldı

İbrahim UĞUR/ ERBAA (Tokat), (DHA)-TOKAT’ın Erbaa ilçesinde kahve, bitki çayı ve soğuk çay paketleme ve üretimi yapacak fabrikanın temeli atıldı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl katma değeri yüksek bir sektörü Erbaa’ya kazandırmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsisi yapılan kahve, bitki çayı ve soğuk çay üretimi yapacak fabrika için temel atma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, iş insanları ve ilçe protokolü katıldı. Dualarla temeli atılan fabrikanın 2024 Nisan ayında faaliyete geçeceği belirtildi.

 “KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR SEKTÖRÜ ERBAA’YA KAZANDIRDIK”

Katma değeri yüksek bir sektörü Erbaa’ya getirdikleri için mutluluk yaşadıklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl: “Ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bu süreç geçmişten bu güne hiçbir zaman ivme kaybetmeden devam ediyor. Erbaa OSB her zaman üzerine koyarak büyüyen bir konumda. O yüzden mutluyuz. O yüzden heyecanımızı diri tutuyoruz. Bugün geniş çaplı bir entegre tesis kurulup inşallah bölgemizdeki ürünlerin katma değerinin daha çok artacağı, bölgeye belki istihdam noktasında katma değeri yoğun bir sektörü buraya getirmiş olduk. Bu noktada ben başta İbrahim beye İbrahim ağabey diyoruz artık kendisini artık Erbaalı kabul ediyoruz. Bizim tanışmamıza ASKON Genel Başkanımız Orhan Aydın vesile oldu. İyi ki tanıştırmış iyi ki Erbaa’ya gelmiş. Bizler de OSB yönetimi olarak, kaymakamımızla, ticaret odamızla, belediye olarak ve il genel meclis üyelerimizle beraber Erbaa’nın gelişmesi için elimizden gelen çalışmayı da yapıyor, bölgenin lokomotif şehri olmaya devam ediyoruz.” dedi.

 “ERBAALI ÇİFTÇİLERE KATKISI OLACAK”

Kurulacak çay fabrikasının sadece maaş vermekten öte çiftçiye de büyük katkısı olacağını söyleyen ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ise “Biz onlara programa katılıyoruz ancak en keyif aldığımız, en mutlu olduğumuz programlar dualarla attığımız bu temeller oluyor. 2021 yılında biz de burada ilk temel için başladığımızda bugünkü heyecanın benzerini yaşadık. Allah’a hamdolsun iplik fabrikamızı hayata geçirdik. Ve hemen arkasında ASKON üyelerinden mütevellit fabrikalarımızla birlikte burayı büyütmeye devam ediyoruz. Özellikle ben burada devletimize teşekkür etmek istiyorum. Sayın Kaymakamımıza, il özel idaremize, belediye başkanımıza ve bu alanda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten bu bölgenin insanı en iyisini hak ediyor. Sanayi alanında bugün yaklaşık 30’un üzerinde fabrikamız faaliyet gösteriyor. Yeni fabrikaların inşaları devam ediyor. İnşallah yüzde 100 doluluğa ulaşmış ve çalışan bir organize sanayi bölgesi olacak. Yeni açılacak etabın da şimdiden dört gözle beklendiğini ben sanayicilerimiz tarafından ifade etmek istiyorum. Bir teşekkürü de ben burada Cihat beye etmek istiyorum. Cihat Akın Aslan’da bu bölgede olmamıza öncülük etmiştir. Bugün bu gelen yatırımlarda Cihat beyin ziyadesiyle katkısı büyüktür. İnşallah bir an evvel bu fabrikamızın da kazasız belasız açılmasını temenni ediyorum. Bu fabrikanın sadece çalışanlarına maaş vermek değil bölgenin çiftçisini de direkt etkileyeceği, bölgenin meyvesini, bölgenin çiçeğinden faydalanarak çaylar üretileceği katma değeri yüksek ürünler yapılacak bir tesis olacak.” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. etabında 17 firmaya 23 tahsis gerçekleştirildiğini belirten Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ise Erbaa OSB’nin 2000 dönüm alan üzerindeki sanayi parselleriyle birlikte Orta Karadeniz Bölgesi’nde Samsun ve Çorum’dan sonra 3.büyük organize sanayi bölgesi olmayı hedeflediğini söyledi.(DHA)

FOTOĞRAFLI