Merkez Şırnak’ta Kızılay’dan malzeme ve kitap desteği

Şırnak’ta Kızılay’dan malzeme ve kitap desteği

12.02.2024 - 16:42 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta Kızılay’dan malzeme ve kitap desteği

Şırnak’ta Kızılay’dan malzeme ve kitap desteği

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- KIZILAY Şırnak Şubesi’nce Araköy İlkokulu ve Ortaokulu’na malzeme, Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) hazırlanan öğrencilere de kaynak kitap desteği verildi.
Kızılay Şırnak Şube Başkanı Muhittin Benek, beraberindeki ekibi ile merkeze bağlı Araköy İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette okullara yazıcı, fotokopi makinesi ve bilgisayar, LGS sınavına hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerine de kaynak kitap desteği verildi. Eğitime yönelik desteklerinin sürdüğünü belirten Benek, “Şırnak Kızılay olarak bugünkü durağımız, Araköy İlkokulu ve Ortaokulu. Öğrencilerimizin eğitimine destek olmak için buradayız. Bu kapsamda öğrencilerimize ve okullarımıza destek olmak için her bir okula 1 yazıcı, fotokopi makinesi ve 1 bilgisayar bağışladık. Ayrıca, 8’inci sınıfta okuyup LGS’ye hazırlanan öğrencilere eğitim setleri dağıttık. Şırnak Üniversitesi’nde okuyan 461 öğrenciye Aralık ayında kişi başı 2 bin lira olmak üzere nakdi eğitim yardımı sağlandı. Ayrıca, Şırnak Merkez Fen Lisesi ile Cizre Fen Lisesi'nde okuyan öğrencilere aylık 1500 lira eğitim yardımı verilmektedir” dedi.
8'inci sınıf öğrencisi Mustafa Akyol, yardımlar için teşekkür ederek, “Kızılay'ın bize getirdiği kitaplar için çok mutluyuz. O kaynak kitaplar ile liseye giriş sınavlarına hazırlanacağız. Biz bu kaynakları getiren Kızılay ve Fen Lisesi öğrencilerine teşekkür ederiz” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI