Merkez Şırnak’ta ÇOGEP projesinin galası yapıldı

Şırnak’ta ÇOGEP projesinin galası yapıldı

04.01.2024 - 15:49 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta ÇOGEP projesinin galası yapıldı

Şırnak’ta ÇOGEP projesinin galası yapıldı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- ŞIRNAK'ta İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Hayallerin Engeli Olmaz' projesi kapsamında, 30’u engelli 130 öğrenciye çeşitli kurslar ve etkinlikler düzenlendi. Projenin sonunda öğrencilere sertifikaları verildi ve horon gösterisi yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 'Hayallerin Engeli Olmaz' adlı bir proje yürüttü. Proje, engelli ve dezavantajlı öğrencilere yönelik meslek edindirme, lisans edindirme, halk oyunları, İngilizce, fidan dikimi ve şehir dışı gezi gibi 15 farklı faaliyetle gerçekleştirildi. Proje boyunca 7 bin 680 öğrenci ile doğrudan temas kuruldu ve 20 bin kişiye çeşitli alanlarda bilgilendirme yapıldı.

Projenin galası, Şırnak Polisevinde gerçekleştirildi. Galaya Vali Cevdet Atay, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Galada, projeye katılan 30’u engelli 130 öğrenciye sertifikaları verildi. Ayrıca, halk oyunları kursuna katılan engelli öğrenciler horon gösterisi yaptı. Program, pasta kesilmesi ile sona erdi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emine Akbaş, projenin 8 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı katkılarıyla hayata geçirildiğini söyledi. Akbaş, 'Hayallerin Engeli Olmaz' projesinin engelli ve dezavantajlı öğrencilerin sosyal hayata katılımını, özgüvenini ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçladığını belirtti.(DHA)

FOTOĞRAFLI