Merkez Vali Yılmaz, şiddetli yağıştan zarar gören bölgelerde inceleme yaptı

Vali Yılmaz, şiddetli yağıştan zarar gören bölgelerde inceleme yaptı

03.05.2024 - 16:35 | Son Güncellenme:

Vali Yılmaz, şiddetli yağıştan zarar gören bölgelerde inceleme yaptı

Vali Yılmaz, şiddetli yağıştan zarar gören bölgelerde inceleme yaptı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, dün akşam yağan şiddetli yağış nedeniyle en çok zarar gören merkez Ahmet Yesevi Mahallesi ile Çardak ve Dereli köylerinde incelemelerde bulundu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Yılmaz, ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi.

Kentte dün akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Devlet Bahçeli Alt Geçidi, oluşan su birikintisi sonrası çift yönlü ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması sonucu su tahliyesi yapılarak trafik akışı yeniden sağlandı. Yaklaşık 3 saat etkisini sürdüren kuvvetli yağış nedeniyle Musa Şahin Bulvarı üzerindeki cadde ve sokaklar suyla doldu. Araç sürücüleri, yollarda biriken sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmur suları rögarlardan taşarken, bazı ev ve iş yerleri de su bastı. AFAD ve itfaiye ekipleri, su tahliyeleri için yoğun çaba harcadı. Yağış, gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini yitirdi.

Gündüz saatlerinde de yağışlar ara ara devam ederken, Vali Erdinç Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Özdokur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Selami Kılıçer, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık’ında yer aldığı inceleme gezisi sırasında Vali Yılmaz, yağmurdan işyerleri ya da evleri zarar gören vatandaşlarla görüştü. Yılmaz, geçmiş olsun dileklerini ilettiği vatandaşların taleplerini dinleyip ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi. Vatandaşlar ise Vali Yılmaz’a taleplerini dinlediği için teşekkür ettiler. (DHA)

FOTOĞRAFLI