İskenderun Hatay'da ormanda temizlik etkinliği

Hatay'da ormanda temizlik etkinliği

03.05.2024 - 13:52 | Son Güncellenme:

Hatay'da ormanda temizlik etkinliği

Hatayda ormanda temizlik etkinliği

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'da orman yangınlarının önlenmesi ve çevreye verdiği zararların en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ve görevliler orman içerisinde atıkları topladı. Etkinlikte yeni fidanlar da dikildi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde düzenlediği 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Hatay’da 6 ilçede eş zamanlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İskenderun, Belen ve Arsuz ilçe sınırlarının bulunduğu, daha önce yangının çıktığı ormanlık alanda düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Hatay Orman Bölge Müdür Yardımcısı Veysel Ayyıldız, İskenderun İlçe Orman İşletme Müdürü Abubekir Yaylagül, öğrenciler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Etkinlikte çöpler toplandı.

İskenderun Kaymakamı Demiryürek, Belen Kaymakamı Yılmaz ve İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, ellerine aldıkları kazmalarla ağaçların etraflarını zararlı otlardan temizleyerek çevre temizliği yaptı. Temizlik sonrasında fidan dikimi gerçekleştirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI