Erzurum Vali, şehit çocuklarının tekvando kuşaklarını taktı

Vali, şehit çocuklarının tekvando kuşaklarını taktı

04.03.2024 - 09:58 | Son Güncellenme:

Vali, şehit çocuklarının tekvando kuşaklarını taktı

Vali, şehit çocuklarının tekvando kuşaklarını taktı

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- PKK terör örgütü ile verilen mücadelede şehit düşen Murat Yıldırım ile Muhammet Önek'in yarım bıraktığı sporu oğulları Murat Yıldırım (7) ile Miraç Mustafa Önek (6) sürdürüyor. Anne karnında henüz 3 aylıkken şehit düşen polis memuru babasının adını alan Murat Yıldırım ve 1,5 yaşındayken babasız kalan Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Önek'in oğlu Miraç Mustafa Önek gittikleri tekvando da başarılı olup kuşak atladı. Bu başarılarını babalarına hediye eden iki şehit çocuğunun kuşaklarını Vali Mustafa Çiftçi bellerine bağladı.

BABASINI HİÇ GÖRMEDİ

Bingöl'ün Genç ilçesinde 22 Ekim 2016 yılında zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde toprağa verildi.

Eşi şehit düştüğünde bir yıllık evli ve 3 aylık hamile olan Sevda Yıldırım (35), baba ocağı olan Erzurum'a yerleşti. Anne Sevda Yıldırım dünyaya getirdiği oğluna eşinin adını verdi. Murat 5 yaşına geldiğinde annesinin isteği üzerine tekvando okuluna yazdırıldı. Oğlunun da babası gibi başarılı olmasını isteyen Sevda Yıldırım, "Henüz bir yıllık evliydik. Oğluma da 3 aylık hamile iken şehit haberini aldım. Murat çok başarılı bir polis memuruydu ve sporu da severdi. Bende oğlumun hayatta babası gibi başarılı olması için tekvandoya yazdırdım ve iyi bir sporcu oldu. Bugünde yine şehit çocuğu Miraç ve diğer arkadaşları ile kuşak törenine katıldık. Oğlum beyaz kuşaktan sarı-yeşil kuşağa yükseldi. Keşke oğlumun bu halini eşimde görseydi. İlk fırsatta eşimin mezarına gittiğimizde oğlum kuşağını babasına hediye olarak mezarının baş ucuna bırakacak" diye konuştu.

BABASININ YARIM BIRAKTIĞI SPORU SÜRDÜRÜYOR

Mardin’in Derik ilçesi kırsalında 20 Ekim 2019 yılında operasyon sırasında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Önek, memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Gülbahar Önek, eşinin şehit olması ile 1.5 yaşındaki oğlu ile anne- babasının yaşadığı Erzurum'a yerleşti. Eşinin tekvando sporu yaptığını ve oğlunun da büyüdüğünde bu sporu yapacağının hayalini kurduğunu söyleyen Gülbahar Önek, "Eşim sporu çok severdi. Kendisi de tekvandocuydu ve hayali oğlu ile birlikte bu sporu yapmaktı. Ama nasip olmadı. Miraç 4 yaşına gelince bu spora yazdırdım ve o da babası gibi iyi bir sporcu oldu. Babasının yarım bıraktığı tekvandoyu artık o sürdürecek. Bugün kuşak atladı ve törenle beyaz kuşaktan sarı-yeşile geçti. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Eşim gibi oğlumla da gurur duyuyorum" dedi.

KUŞAKLAR VALİ'DEN

Erzurum'da özel bir tekvando okulunda düzenlenen kuşak törenine Vali Mustafa Çiftçi ve Tekvando Erzurum İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu'da katıldı. Vali Çiftçi, iki şehit çocuğu ile diğer öğrencilerin kuşaklarını bellerine sarıp tebrik etti. Şehit çocukları Murat Yıldırım ile Miraç Mustafa Önek yaptığı gösterinin ardından babalarının uğrunda can verdiği Türk barağını öpüp Vali Çiftçi'ye verdi. Bayrakları öperek teslim alan Vali Mustafa Çiftçi daha sonra diğer çocukların gösterisini izledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI