Çankırı Çankırı'da yerli silahlar tanıtıldı

Çankırı'da yerli silahlar tanıtıldı

26.10.2023 - 14:58 | Son Güncellenme:

Çankırı'da yerli silahlar tanıtıldı

Çankırıda yerli silahlar tanıtıldı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Çankırı Silah Fabrikası'nda üretilen yerli silahlar tanıtıldı.
Çankırı'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında 100 Etkinlik' temasıyla devam ediyor. Bu kapsamda kent meydanında düzenlenen sergide, MKE Çankırı Silah Fabrikasında üretilen Panter obüsü, Fırtına obüsü, Ilgaz otomatik top, bombaatarlar ve makinalı tüfeklerin tanıtımı yapıldı. Serginin açılışına Çankırı Valisi Fırat Taşolar da katıldı. Vatandaşların sergiye ilgisi yoğun oldu.
MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürü Fatih Bulanık, fabrikanın 1980'li yıllardan beri ağır sanayi ve teçhizat fabrikası olarak üretimini sürdürdüğünü söyledi. 76 bin metrekaresi kapalı, toplamda 1,5 milyon metrekare alanda üretimin devam ettiğini ifade eden Bulanık, "Ana ürün kalemlerimiz, 155 milimetre Panter obüsü, 155 milimetre Fırtına obüsü, 35 milimetre uçaksavar, 25 milimetre otomatik top, 40 milimetre otomatik bombaatar, 40 milimetre tamburlu bombaatar ve 12,7 milimetre çabuk değişebilir namlulu makinalı tüfek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda 105 milimetre havadan taşınabilir hafif çekili obüs projesi olarak MKE çalışanlarının zihninde şekillenen ve tezgahlarımızda vücut bulan 105 milimetre Boran obüsü, tüm testleri başarıyla geçerek TSK envanterine girmiş yerli ve milli bir silahtır. Sahip olduğu üstün özellikleri sayesinde dünya çapında ilgi gören ve yurt dışından da talep edilen bir ürünümüzdür" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI