Merkez Bingöl’de iki aile arasındaki husumet, barış töreniyle son buldu

Bingöl’de iki aile arasındaki husumet, barış töreniyle son buldu

23.03.2024 - 18:02 | Son Güncellenme:

Bingöl’de iki aile arasındaki husumet, barış töreniyle son buldu

Bingöl’de iki aile arasındaki husumet, barış töreniyle son buldu

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)- BİNGÖL’de, çocuklar arasındaki tartışmaya ailelerinin de karışmasıyla çıkan ve 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla başlayan husumet, barış töreniyle son buldu.

Atabakar ve Kaymaz aileleri arasında 1 yıl önce çocuklar arasında çıkan tartışmaya büyüklerin de karışmasıyla, silahlı kavga çıktı. 1 kişinin yaralandığı kavganın ardından aileler arasında husumet oluştu. Kanaat önderlerinden Şeyh Atik Korkutata'nın araya girmesiyle, aileler arasında görüşmeler başladı. Görüşmeler sonunda aileler, barışmaya ikna edildi. Aileler için, Hz. Ebubekir Camii’nin taziye evinde barış töreni düzenlendi. Kuran’ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törene Vali Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, kanaat önderleri ile ailelerin büyükleri ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Usta, etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, barışın önemine değindi. Vali Usta, Bingöl'ün birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değinerek aile büyüklerine teşekkür etti.

Ailelere teşekkür eden Kanaat Önderi Atik Korkutata, “Dinimiz gereği, iki kardeşimizin arasında bir soğukluk varsa bunu gidermek hepimizin üzerine vecibedir. Onu dev etmek için kini, buğzu ve adaveti geride bırakmak, uhuvveti ve kardeşliği şad etmek için koşacağız, dua edeceğiz. İrademizi hayra kullanacağız. İnşallah Kuran’ın hakemliğinde burada, bu iki taraftaki kardeşlerimizi uhuvvet içinde bu meselelerini halledip hem hukuksal hem de bireysel tarafta Beritan aşiretine mensup Baba Atabakar ile Miri aşiretine mensup Arafat Kaymaz'ın hüsnü niyetlerine teşekkür ederim. Aşiretin bir sütten ve bir nesepten gelen insanlara biz aşiret diyoruz. Burada zorbalık yoktur, olamaz da. Bu kardeşliği pekiştirmek için onlar da kin ve buğzdan vazgeçip Aklı Selim’i hakim kılmak için buraya geldiler. Taraflar birbirlerine razı oldular. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların aile bireyleri, Kuran-ı Kerim’in altından geçerek tokalaştı.(DHA)

FOTOĞRAFLI