Serik 'Serik Belediyesi'nin borcu 675 milyon lira'

'Serik Belediyesi'nin borcu 675 milyon lira'

02.05.2024 - 16:32 | Son Güncellenme:

'Serik Belediyesi'nin borcu 675 milyon lira'

Serik Belediyesinin borcu 675 milyon lira

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Belediye Başkanı Kadir Kumbul, "Belediyemizin SİN-KAR şirketi dahil toplam 675 milyon lira borcu bulunmaktadır" dedi.

Serik Belediyesi'nin mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Kadir Kumbul başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP'den 20, AK Parti'den 5, MHP'den 5 ve İYİ Parti'den 1 meclis üyesi katıldı. Görüşülen 9 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi. Kamuoyunda belediyenin borcu hakkında merak edilen konuya açıklık getiren Başkan Kadir Kumbul, "Belediyemizin SİN-KAR şirketi dahil toplam 675 milyon lira borcu bulunmaktadır. Bu borcun SİN-KAR'a ait olanı 31 Mart itibarı ile 273 milyon 697 bin 546 liradır. Toplam borcun içerisinde halen mahkemesi devam eden işçi ve vatandaş alacakları yoktur. Onları da eklediğimizde tahmini 700- 750 arası borcumuz var" dedi.

Belediye içerisinde işçi atamaları ve yer değiştirmelerle ilgili sorulan soruya da yanıt veren Başkan Kumbul, "Ben insanları partili ya da partisiz diye ya da bana oy verdi vermedi diye değerlendirmem, kime oy verdiği önemli değil. Belediye binası içerisinde haddinden fazla çalışan var. Örnek vermek gerekirse Kültür Müdürlüğü'nde 20 kişi var, burası 10 kişiyle yürütülür. Kadın Aile Müdürlüğü'nde 25 kişi var, 5 kişiyle o iş yürütülür. Yer değiştirme kararı alırken birim müdürlerini çağırdım. Ben personeli tanımıyorum. 'Bu çalışkandır, bu değildir' diye birim müdürleri rapor verdi. Ben insanları iyi çalışan, kötü çalışan diye ayırırım. Yaptığım değişiklikleri de buna göre yaptım. İlerleyen zamanlarda yine bakıp değerlendireceğiz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI