Merkez Aksaray’da esnaf ve vatandaşlardan İstiklal Marşı duyarlılığı

Aksaray’da esnaf ve vatandaşlardan İstiklal Marşı duyarlılığı

12.03.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Aksaray’da esnaf ve vatandaşlardan İstiklal Marşı duyarlılığı

Aksaray’da esnaf ve vatandaşlardan İstiklal Marşı duyarlılığı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yılı nedeniyle gerçekleştirilen sosyal deney kapsamında, kapalı pazar yerinde belediye hoparlörlerinden aniden İstiklal Marşı okundu. Duyarlılık gösteren vatandaşlar ve esnaflar alışverişi durdurup İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Aksaray Belediyesi İstiklal Marşı’nın 101’inci yılı nedeniyle kapalı pazar alanında bir sosyal deney gerçekleştirdi. Pazar alanının belirli noktalarına kameralar yerleştirildi. Kameralar, aniden başlayan İstiklal Marşı karşısında vatandaşların tepkilerini kayıt altına aldı. İstiklal Marşı okunduğu sırada pazardaki herkes işini bırakarak eşlik etti. Bazı pazarcı esnaflar ise tezgahlarından ve araçlarından Türk bayraklarını çıkartarak İstiklal Marşını okudu.

“BAYRAK VE VATAN SEVGİSİ HER DAİM DİRİ KALMAYA DEVAM EDECEK”

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 101’inci yılı. Pazarcı esnaflarımızla birlikte bir sosyal deney yapalım istedik. Bu vesileyle merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve kurtuluş savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Pazarda bir anda İstiklal Marşı okunmasıyla herkes işini gücünü bıraktı bayraklarını aldı ve İstiklal Marşı’mıza eşlik ettiler. Bugün bir daha gördük ki, yıllar geçse de içimizde bayrak ve vatan sevgisi her daim diri kalmaya devam edecek” dedi

Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, “Bir anda İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çok duygulandık. Gür bir şekilde pazarımızda İstiklal Marşı’mızı okumaya başladık. Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu ülke hepimizin” diye konuştu.

İstiklal marşı bitiminde kendilerine mikrofon uzatılan vatandaş ve esnaflar çok duygulandıklarını belirterek anlamlı etkinlik için Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e teşekkür etti. Pazar esnafı Eyüp Çelik “İstiklal Marşı’nın yıldönümü bugün. İstiklal Marşı okundu pazarda. Güzel bir sessizlik oldu. Herkes, gür sesle söyledi. Biz de duygulandık. Evren Dinçer Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI