GündemYemen’deki 55 Türk tahliye edildi

Yemen’deki 55 Türk tahliye edildi

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Büyükada Fırkateyni’nin Yemen’in liman kenti Aden’de bulunan 55 Türk vatandaşını tahliye ettiğini duyurdu.

Yemen’deki 55 Türk tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Yemen’de başlatılan askeri operasyonun ardından ülkede bulunan Türk vatandaşlarından talep edenlerin tahliyesine yönelik olarak titiz bir çalışma sürdürüldüğü belirtildi.
Vatandaşların güvenliklerini tehlikeye düşürmemeye özen gösterilerek çok yönlü ve her seçeneğin değerlendirildiği bir yol izlendiğinin ifade edildiği açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Büyükada Fırkateyni tarafından dün Aden’de bulunan 55 Türk vatandaşının tahliyelerinin tamamlandığı bildirildi. Dün akşam saatlerinde 55 Türk vatandaşı Cibuti’ye ulaştı. Cibuti’ye getirilen Türk vatandaşlarını, Türkiye’nin Cibuti Geçici Maslahatgüzarı İsmail Altunal ve Türkiye’nin Mogadişu Askeri Ateşesi Deniz Kurmay Kıdemli Albay İsmail İpekçi karşıladı. Yemen’den 7 saat süren yolculuğun ardından Cibuti’ye ulaşan Türk vatandaşlarının duygulandıkları, bazılarının ise göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
Yemen’de yaşadıkları korku dolu anları anlatan Türk vatandaşları, tahliyeyi gerçekleştiren devlet kurumlarına teşekkür etti. Aden kentinde 1 yıldan beri ticaretle uğraştığını belirten Süleyman Gürcüoğlu, Yemenli eşi Afra Gürcoğlu ve iki çocuğu ile tahliye edilenler arasındaydı. Süleyman Gürcüoğlu, son dönemde kentten duyulan patlama ve silah seslerinde artışlar olduğunu, sağ salim Cibuti’ye ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Otele yerleşen Türk vatandaşları, bugün Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Cibuti’den İstanbul’a gelecek.