Geri Dön

Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş

Hafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi

Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş

Sütlü Nuriye tatlısı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde tatlılarından biridir. Hem göz alıcı bir sunuma sahiptir hem de lezzet açısından oldukça doyurucudur. Türk mutfağının tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Sütlü Nuriye, geleneksel lezzetleri sevenler için vazgeçilmez bir seçenektir.

Haberin Devamı

Temel malzemeleri arasında ince dilimlenmiş hamur tatlısı, ceviz ve şerbet yer alır. İnce hamur dilimleri önce kızgın yağda kızartılır ve ardından şerbetle buluşturulur. Bu işlem tatlıya yumuşak bir dokunuş ve yoğun bir tat katarken, ceviz içiyle zenginleştirilir. Üzerine genellikle vanilyalı sütlü karışım gezdirilir ve bu şekilde servis edilir.

SÜTLÜ NURİYE TARİFİ

Sütlü Nuriye tatlısı için gerekli malzemeler şu şekildedir:

44 adet baklavalık yufka

2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Tereyağı (yufkaların arasına sürmek için)

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

3 su bardağı süt

Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencerede yaklaşık 5 dakika kaynatın.

Daha sonra sütü ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.

Haberin Devamı

Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve her bir yufkanın arasına tereyağı sürerek yaklaşık olarak 22 adet yufkayı üst üste dizin.

 Ardından fındıkları serpin ve kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.

Tereyağının kalanını tatlıların üzerine gezdirin. Kenarlardan taşan yufkaları kesin ve tatlıyı kareler halinde dilimleyin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.

Şerbetini çektikten sonra tatlıyı istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber