Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe son yıllarda belki de ilk kez bir Beşiktaş derbisine 'ağır favori' olarak başlıyor. İki takım arasında kalite anlamında makas bu sezon çok açıldı. Beşiktaş çoğu vasat isimlerden oluşan, kimyası bozulmuş, mental olarak yıpranmış oyuncu grubuyla ezeli rakibinin çok gerisinde. Henüz kasım ayı girmeden şampiyonluk yarışına havlu atan siyah-beyazlı oyuncular "Lig bitse de gitsek" havasına çoktan girdi.

Geçtiğimiz salı günü Türkiye Kupası'nda oynanan Ankaragücü maçı, Beşiktaş için sezonun en önemli karşılaşmasıydı. Ama gelin görün ki, oyuncuların vücut diline baktığımızda konsantrasyonu dip yapmış bir durumdaydı. Beşiktaş 'büyük takım reaksiyonu' bir türlü gösteremiyor. Rakibin üstünlüğünü kabul eden oyun anlayışı her maçta sahneleniyor. Ankaragücü müsabakasının ilk yarısı tam anlamıyla felaketti. Umut Meraş'ın fahiş hataları, bazı oyuncuların gamsızlığı ve isteksiz görüntüsü Beşiktaşlı taraftarları hayli öfkelendirdi.

Haberin Devamı

Bir sezonda bu denli teknik direktör öğüten bir takım herhalde az rastlanır. Bu kadar saha içi arızaları olan takımın Fenerbahçe derbisinde Kadıköy'de beraberlik çıkarması bile sürpriz olur açıkçası. Dzeko, Tadic ve Fred gibi önemli yıldızları kadrosunda barındıran Fenerbahçe baskı altında kalmadan normal oyununu sergilerse dev maçtan galibiyet çıkarmakta zorlanmaz. Ancak teknik direktör İsmail Kartal'ın bu sezon takımı geriye götüren kritik hataları oldu. İlk 11 tercihleri ve garip oyuncu değişiklikleri, sarı-lacivertli takımın Avrupa'dan elenmesine Süper Lig'de ise kritik puan kayıpları yapmasına sebebiyet verdi.

Beşiktaş için motivasyon anlamında en önemli hedef Türkiye Kupası. Derbi siyah-beyazlılar açısından prestij anlamında önem taşısa da gözler 7 Mayıs'ta Ankaragücü ile oynanacak kupa maçında. Bu faktörler göz önüne alındığında ev sahibinin derbide galibiyet alarak şampiyonluk umudunu son haftalara taşıyacağını düşünüyoruz. Tabii derbi bu... Yine de temkinli olmakta fayda var. Ufak detaylar bazen tahminleri yerle yeksan edebiliyor.