Şenay Murat

Şenay Murat

Tüm Yazıları

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Benim için İstanbul; doğduğum, büyüdüğüm fakat üniversiteden sonra mecburen ayrıldığım şehir. Hal böyle olunca İstanbul’la her kavuşmamızda farklı yerlerini ziyaret eder oldum. Ama bazı yerler var ki bana göre İstanbul’un en fotojenik yerleri ve ben bu yerlere defalarca gitsem de her seferinde aynı heyecanı hissediyorum. Bu listeyi İstanbul’a ilk defa gelenler için öncelikli olarak görülecek yerler olarak da düşünebilirsiniz.

 Rumeli Hisarı

 Sarıyer’de bulunan Rumeli Hisarı, Fatih Sultan Mehmet tarafından, İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için yaptırılmış. Üç büyük kulesi ile birlikte İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip... Bu güzel manzarayı değerlendirmek isteyen herkesin uğrak noktası Rumeli Hisarı, İstanbul’da gezmekten ve fotoğraflamaktan hiç sıkılmadığım yerlerin başında geliyor. 2021 yılı için giriş ücreti 30 TL olan Rumeli Hisarı’na müze kartınızla ücretsiz girebilirsiniz. Restorasyon sebebi ile burçlara çıkış şimdilik yasaklanmış ve bu yasak bir süre daha devam edecek ama Rumeli Hisarı hala gidip görülmeye değer.

Haberin Devamı

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Sultanahmet Meydanı

 İstanbul’da gezmekten ve fotoğraflamaktan en çok zevk aldığım yerler listesinde, Sultanahmet ve çevresi üst sıralarda yer alıyor. Sultanahmet Meydanı, büyük bir alana yayılmış birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapıyor. Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı bu çevrede görülebilecek güzelliklerden sadece birkaçı. Zaten İstanbul’da turistik merkez denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Sultanahmet. Bu nedenle, günün her saati Sultanahmet meydanını kalabalık görebilirsiniz.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Atatürk Arboretumu

 

Atatürk Arboretumu, Sarıyer ilçesinde bulunan Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda 296 hektarlık bir orman parçası üzerinde kurulmuş. Atatürk Arboretumu’na ait resmi web sitesinde arboretumun ilk amacı, başta İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencileri olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki ilgili kuruluşlar ile orman mühendislerinin, peyzaj mimarlarının, diğer fakülteler ile araştırma kurumlarının, yerli ve yabancı bilim adamlarının, doğaseverlerin yapacakları incelemelere her yönü ile açık canlı bir laboratuvar olarak hizmet vermek olarak açıklanmaktadır. Ayrıca harika bir doğal güzellik olan arboretum başta düğün fotoğrafçıları olmak üzere birçok fotoğraf ve doğaseverin uğrak noktalarından biri olmuştur. Evet bizim düğün fotoğraflarımız da arboretum'da çekildi:)

Haberin Devamı

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Ortaköy

 İstanbul’a gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan Ortaköy, Beşiktaş’a bağlı bir semttir. Ortaköy’ün simgesinin ise Ortaköy Camii olarak da bilinen Büyük Mecidiye Camii olduğu söylenebilir. Boğaz, köprü ve cami üçlüsü Ortaköy’de, hatta belki de İstanbul’da en çok fotoğraflanan köşelerdendir. Bu nedenledir ki; Ortaköy’ü her daim kalabalık görmek mümkündür. Eğer isterseniz, Ortaköy’den kalkan teknelere binebilir, boğazın harika manzarası eşliğinde keyif yapabilirsiniz.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Otağtepe

 Beykoz’da bulunan Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Kültür Merkezi, aynı zamanda Otağtepe olarak da bilinmektedir. Harika bir köprü manzarasına sahip koruda bir gölet ve taş köprü, seyir terasları ve yürüyüş yolları bulunmaktadır. Zaten boğaz ve köprü manzarasına sahip hangi fotoğraf kötü olabilir ki?

Haberin Devamı

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Balat

 Son zamanlarda sosyal medyanın da etkisiyle İstanbul’un en popüler semtlerinden biri haline gelen Balat; rengarenk evleri, merdivenleri, sokakları ve mimari yapılarıyla fotoğraf severler için tam bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Aynı zamanda birçok diziye ve filme ev sahipliği yapan Balat bu sayede ününe ün katmıştır.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Pierre Loti

 Eyüpsultan’da bulunan Haliç manzaralı Pierre Loti Tepesi, adını 1876 yılında İstanbul'a gelerek buraya yerleşen ve bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız yazar Julien Viaud'dan almıştır. Pierre Loti tepesi ve burada bulunan çay bahçesi turistlerin uğrak noktalarından biridir. Pierre Loti tepesine özel araç ya da toplu taşımayla ulaşabileceğiniz gibi, teleferikle de çıkabilir Haliç manzaralı teleferiği deneyimleyebilirsiniz.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Kız Kulesi

 Hakkında çeşitli efsaneler bulunan Kız Kulesi, Salacak açıklarında bir ada üzerinde yer almaktadır. İstanbul’daki sembol yapılardan biri olan Kız Kulesi’nin içinde bir de restoran bulunmaktadır. Yerli ve yabancı birçok turistin fotoğraflarında en çok bulunan yerlerin başında gelmektedir.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Galata Kulesi

Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirilen Galata Kulesi, panoramik bir İstanbul manzarasına sahiptir. Ayrıca Galata Kulesi’ne çıkan sokaklar İstanbul’da en çok fotoğraflanan sokaklardandır. Bu arada Galata Kulesi ile ilgili yaygın inanışlardan birisi kuleye ilk çıktığınız kişiyle evleneceğinizdir. Ve evet, bizim açımızdan bu efsane de gerçekleşmiş oldu.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

İstiklal Caddesi

Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi, Tünel Meydanı ile Taksim Meydanı arasında yer alan popüler bir caddedir. İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri olan İstiklal Caddesi, neredeyse günün her saati kalabalık bir caddedir. Caddeden geçen nostaljik tramvay ise hemen hemen bütün fotoğraflarda yer almaktadır ve caddenin simgesi haline gelmiştir.

İstanbul’un En Fotojenik 10 Durağı

Tabi ki İstanbul’da gezilecek ve fotoğraflanacak yerler bitmez. Ben benim listemi sıraladım. Size de gezip fotoğraflamak düşer J

 

instagram.com/senay_muratdogru/