Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Emzirme dönemi tamamlandıktan sonra gönül rahatlığı ile anne estetiği yaptırabilirsiniz

Kısa sürede kontrol işlemi sayesinde doğum ve emzirmenin kadın vücudu üzerindeki en yaygın etkileri kapsamlı olarak ele alınabilir ve cerrahi bir operasyonla vücut eski haline döndürülebilir. Bu farklı kombinasyonların kullanıldığı cerrahi operasyonlarda genital bölge işlemleri de yer almaktadır. Tüm bu işlemler en yaygın standart cerrahi yöntemlerde tanıtılmakta, bireysel işlemler dikkate alınarak hasta bazlı işlemlerin bireysel ihtiyaç ve beklentilere göre tek bir pakette planlanması ve değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Anne estetiği için en uygun adaylar doğumdan en az 6 ay sonraki dönemdir. Doğumdan sonraki 6 ay içerisinde vücudun kendini yenilemesi ve iyileştirmesi gerekir. Annelik estetiği çocuk sahibi olmayı planlamayan kişiler için daha kalıcı olsa da ameliyat sonrası tekrar hamile kalmayı düşünen anne adayları için de uygun bir estetik ameliyattır.

Doğum süreci sonrasında deformitelere bağlı olarak göze hoş gelmeyen genital bölge; kadınlar özgüven ve yetersizlik duygularına neden olarak kadınların mutluluğunun önünde engeller oluşturmaktadır. Genital bölge, kadınların estetik ve aile sorunlarına neden olan başlıca sıkıntılardan biri olabilir.

Bir diğer önemli nokta ise operasyonu engelleyen herhangi bir sağlık sorununun olmamasıdır. Anesteziyi engelleyen durumlar veya sıklıkla kullandığınız ilaçlar operasyonun performansını etkileyen önemli faktörlerden biridir. Ancak sigara içme alışkanlığınız varsa ameliyattan en az 3 hafta önce bu alışkanlığı bırakmalısınız. Sigaranın ameliyat sonrası iyileşme sürecini de olumsuz etkilemektedir.

Annelik estetiğinde sıklıkla tercih edilen uygulamalar

Labioplasti uygulaması: Vajinanın iç dudakları doğum sırasında çoğu zaman gevşer ve bu durum sonrasında pek çok kadın için rahatsız edici ve hoş karşılanmayan bir durumdur. İç dudakların dış dudaklara göre daha gevşek ve uzun olması bu aşırı hassas bölgenin günlük hayatı olumsuz etkilemesine neden olabilir. Bu nedenle anne estetiği kapsamında yapılan labioplasti, gevşek iç dudakları küçültebilen ve normal görünümüne kavuşturabilen başarılı bir estetik cerrahidir.

Haberin Devamı

Isı kontrollü radyofrekans uygulaması: Isı kontrollü radyofrekans yöntemi doğum sonrası sarkık vajina, kırışıklık ve geniş dudaklı görünümü olan kadınların ilk tercihidir. Görünüşünden memnun olmayan, dar pantolonlar, tayt giyerken şişlik ve sık vajinal enfeksiyonlar ısı kontrollü radyofrekans yöntemi ile tedavi edilebilir. Radyofrekans enerjisine dayanan sistemle uygulanan bu ameliyat ile kesi, dikiş olmadan iç dudak estetiği işlemi yapılabilmekte ve sonuçlar son derece yüz güldürücü olabilmektedir.

Dış dudak estetiği: Dış vajinal dudak estetiği normalden fazla gelişen, çeşitli deforme olan  dış dudağın düzeltilmesi ve küçültülmesi ameliyatıdır. Dudak sarkması ameliyatı cinsel yaşamdaki zorlukları da ortadan kaldırır. Bu yaklaşımda tedaviler genellikle birbirine benzerdir. Dış vajinal dudakların estetik tipi kişiye özel belirlenir. Yani uygulanan yöntem kişinin yaşına ve oluşan sarkma miktarına göre değişmektedir. Çok fazla sarkma varsa dudak kaldırma ameliyatı iyi bir seçenek olacaktır. Fakat sarkma çok fazla değilse dış dudakların doldurulması yeterlidir. Bu sarkmaları tedavi edecek herhangi bir ilaç bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Vajinal beyazlatma uygulaması: Genital bölgeyi oluşturan vulva bölgesinin normal cilt rengine yakın bir renge sahip olduğu görülebilir. Bölgenin renginde; doğum ve hormonal değişikliklere bağlı olarak koyulaşma meydana gelebilir. Bu renk değişiklikleri kasıktan bacak iç kıvrımlarına kadar olabileceği gibi iç çamaşırı veya mayonuzun kenarlarından da görebileceğiniz yerlere kadar ulaşabilir. Genital bölge beyazlatma işleminde koyu bölgenin genişliğine göre lazer, mezoterapi ve peeling yöntemleri gibi farklı teknikler uygulanabilmektedir. Vajina beyazlatma işlemi ile genital bölgenin rengi birkaç ton açılabilir.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

https://www.drburcukardasarslan.com/