Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Disney’in 1994 yapımı sevilen müzikal animasyonu “Aslan Kral / The Lion King” de güncellenip yeni nesillerle buluşan filmler kervanına katıldı. Jon Favreau’nun yönettiği film, “The Jungle Book”ta da kullanılan çok gerçekçi animasyon tekniğinin bir adım ötesiyle gerçekleştirilmiş bir proje.

Hikayede bir değişiklik yok. Aslan kral Mufasa’nın hükümdarlığında mutlu mesut yaşayan orman sakinleri, Mufasa’nın oğlu ve geleceğin kralı Simba’nın doğumundan memnundur. Ancak Mufasa, öfkeli kardeşi Scar tarafından öldürülür. Simba, trajedinin kendi suçu olduğuna inandırılır ve ormandan kaçar. Ancak büyüdüğünde krallığın iyiliği için sorumlulukları alması gerekir. Fragman yayınlandığında yeniden çevrimin 1994 yapımı animasyonun plan plan aynısı olduğu iddialarını Favreau yalanlamıştı. Yeni film, özgün filmden daha uzun olsa da tanıdık planlar bir hayli bol. Hikaye ise tamamen aynı. İleri animasyon teknolojisinin 1994 yapımı animasyonun çizimlerinin yerine geçmesi pek mümkün değil. Ancak bu tür yeniden çevrimler, eski hayranlardan ziyade yeni nesle hitap ediyor. Dolayısıyla Hollywood’un aynı yemeği yeniden ısıtmasının ve teknoloji şovunun en yeni halkası heyecan verici olduğunu söylemek güç…

Haberin Devamı

“Aslan Kral”a yeni cila

HAFTANIN DİĞERLERİ

36. Torino Film Festivali’nden ödüllü Yunanistan yapımı “Pity / Zavallı”, acıdan beslenen bir avukatı merkeze alan bir film. Filmin yönetmeni “L” adlı filme de imza atan  Babis Makridis.

“Crypto / Kripto Vurgun”, John Stalberg Jr.’ın imzasını taşıyan bir aksiyon filmi.

“Kurtuluş Günü / D-Day Assassins”, Normandiya çıkarmasında görev yapan Amerikan askerlerine odaklanan tarihi bir aksiyon.

Serdal Genç’in yönettiği komedi “Akıllara Seza”, Mehmet Sağlam’ın imzasını taşıyan korku “Ecinni: Tılsımlı Mezar”, Çağatay Düz ve Ege Demirbüken’in ortak yönettikleri “Şahıs 46” haftanın yerli film seçenekleri olarak sıralanıyor.

Fransa yapımı “İmparator: Yeraltı Dünyasının Hükümdarı / L’Empereur de Paris”, başrollerini Vincent Cassel ve Olga Kurylenko’nun paylaştıkları tarihi bir macera filmi.

“Gloria” yeniden

Haberin Devamı

2013 yılının en sevilen filmlerinden Şili yapımı “Gloria”, Berlin Film Festivali’nden başrol oyuncusu Paulina García’ya En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandırdı. Film, şimdi yönetmeni Sebastián Lelio’nun bizzat çektiği bir yeniden çevrimle karşımızda. Garcia’nın canlandırdığı 50 yaşlarında hayatını kurmaya çalışan Gloria’yı yeniden çevrimde Julianne Moore oynuyor. Lelio’nun yeniden çevrimi de kendisinin yönetmesinin neticesinde ilkine oldukça sadık bir uyarlama karşımızda. Ancak sadık olması filmin yeniden çevriminin gerekli olduğu ve özgün filmi aşabildiği anlamına gelmiyor.

“Aslan Kral”a yeni cila