Müge-Gökhan Cebeci

Müge-Gökhan Cebeci

Tüm Yazıları

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Güzel Atlar Ülkesi olarak bilinen Kapadokya mutlaka hayatınızda bir defa da olsa gitmeniz gereken büyülü bir yer. Bununla birlikte Kapadokya yüzyıllar boyunca ticaretin ve kültürün gelişmesinde büyük rol oynayan İpek Yolu’nun da önemli bir merkezi olmuştur. Volkanik patlamalar sonucu ortaya çıkan lavların erozyon, rüzgar ve su ile aşınması sonucu ortaya çıkan bu masalsı şekillere insan eli de şekil vermiştir. Öyle ki yerin altında bütün köyleri birbirine bağlayan muhteşem bir yeraltı tüneller şehri vardır ve bazı noktalarda 25 kat aşağıya kadar inebilmektedir. Bu yeraltı şehrinin kapıları, depoları, ibadethaneleri dahil bütün imkanları vardır.

Haberin Devamı

 

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Kapadokya’yı ziyaret için en doğru zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yazları çok ciddi bir sıcak ve turist kalabalığı ile başbaşa kalabilirsiniz. Biz ziyaretimizi Nisan ayında gerçekleştirdik. Sabahları biraz serin olmasına karşın gün içerisinde içimizi ısıtan sıcaklıklar oldu. Yine de mevsim olarak yağış barındırdığı için balonların kalkışı biraz risk altında olabilir.

 

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Mutlaka Yapılması Gerekenler

 

Terasa çıkın gün doğumunu ve balonları izleyin. 

 

Sabah erken kalkın ve balonları izleyin. Kapadokya’nın en güzel anlarından birisi sabah erken kalkarak balonların gökyüzünde dans edişini izlemek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer otelinizin terası varsa ki neredeyse bütün otellerin bir terası var. Erkenden terasa çıkın kahvenizi alın ve manzaranın tadını çıkarın. Unutmayın ki eğer terası olmayan bir otel tercih ederseniz biraz başınız ağrıyabilir çünkü teraslı oteller otelde konaklamayanları teraslarına kabul etmiyor. Birçok otel bu görsel şöleni unutulmaz anılara dönüştürebilmeniz için terasına fotoğraf köşeleri yapmış. Mutlaka değerlendirin.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Yerel mutfağın tadını çıkarın

 

Türk mutfağının sonsuz lezzetlerini anlatmaya çalışsak safalar yetmez biliyoruz. Kapadokya’nın da kendine özel lezzetlerinden birisi olan Çömlek Kebabı’nı denemeyi unutmayın. Nerede daha güzel diye sormanıza ve araştırmanıza hiç gerek yok önünüze çıkan ilk yere oturun bizce :)

Haberin Devamı

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Gül Vadisi’nde Gün Batımını İzleyin

 

Biz kendi aracımızla seyahat ettiğimiz için ulaşım problemi yaşamadık ama Kapadokya geniş bir alana yayılmış durumda ve kiralık ya da size ait olan bir aracınız yoksa bazı aksaklıklar yaşayabilirsiniz. 

Gül Vadisi gün batımının en güzel izlendiği yerlerden birisi. Özellikle gün batımına 2-3 saat kala hatırı sayılır bir kalabalık buraya doluyor. Yerli ya da yabancı demeden yüzlerce insan aynı manzara için buluşuyor. Arabalardan müzikler açılıyor, içecekler ve yiyecekler tüketiliyor ve güneşin o muhteşem renklere bürünüşü herkes tarafından izleniyor. Tek bir kelime konuşmasanız bile herkesin gözünde aynı hayran bakışlar oluyor ve ilginç bir bağ kuruluyor. Fotoğraf çektirmek isteyenler için çok romantik pozlar ortaya çıkıyor.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Güvercinlik Vadisini Ziyaret Edin

 

Göreme’den 10 dk mesafedeki Güvercinlik Vadisi mutlaka ziyaret edilmesi gereken nefes kesici bir manzaraya sahip. Özellikle birçok tur firmasının da uğrak noktası olan vadide ayaklarınızın altına serilen Göreme manzarasının tadını çıkarabilir ve her yeri nazar boncukları ile dolu olan nazar ağacı ile fotoğraf çektirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Balona Binin ve Sonsuz Manzaranın Tadını Çıkarın

 

Bilmenizi isteriz ki balonlar sabah erken saatte havalanıyor ve bu sizin çok daha erken kalkacağınız anlamına geliyor. Kapadokya’nın ilk balon firması olması ve en bilineni olması sebebi ile biz Kapadokya Balloons’u tercih ettik. İyi ki de etmişiz. Sabah otelimizden alındıktan sonra Kapadokya Balloons’un Göreme’de bulunan merkezine ulaştık. Bizi burada küçük çaplı bir kahvaltı büfesi ve türlü türlü çaylar kahveler karşıladı.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

 

Sivil Havacılıktan gelen onay üzerine bizi balonumuza götürecek araçlara bindik ve kısa bir yolculuk sonrası balonumuzun şişirildiği yere vardır. Gittikçe büyüyen balonlar, bir anda parlayan muhteşem alevler eşine az rastlanır bir manzara yaratıyor. Yükseklik korkusu olanlara şimdiden söylüyorum balon bu etkiyi yaratmıyor. Özellikle bizim pilotumuz Deniz Akasoy gibi pilotunuz var ise her şey çok keyifli bir hale dönüşüyor. Yükseldik manzaranın tadını çıkardık.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Önemli noktalarda alçaldık hatta vadilerin arasına kadar indik. Sanki elinizi uzatsanız peri bacalarına dokunabilecekmişsiniz hissi eşsiz bir duyguydu. Yüzlerce fotoğraf ve onlarca videodan sonra biraz da manzara keyfi ile birlikte yolculuğumuzu tamamladık. Deneyimi, bilgisi, birikimi ve muhteşem sohbeti ile Tuncay Ay ile vakit geçirmeyi hatta bizden bir selam söylemeyi unutmayın. İstanbul’dan başlayarak dönüşe kadar bizimle iletişimi koparmayan ve her sorumuz ile detaylı ilgilenen Kübra Pehlivanoğlu’na da teşekkürü borç biliriz.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

İniş kısmı bir sır, bu deneyimi yaşarsanız görürsünüz ama çok gülmeli bol eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz :) İndikten sonra biraz kutlama biraz anı fotoğrafı ve uçuş sertifikalarımızı alıp tekrar otellerimize geri bırakıldık. Tekrar denemek istediğimiz tadına doyamadığımız aktivitelerden biriydi.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Gün Batımında At Turu Yapın

 At binmeyi her zaman çok sevmişimdir. Kapadokya’da bu deneyim çok başka bir hal alıyor. Neden mi? Yürüyerek gidemeyeceğiniz çok özel noktaları gezme görme şansınız oluyor. Bir de at ile çekilen onlarca güzel fotoğrafta yanınıza kalıyor. Bu keyifli aktivite biz Kapadokya’nın en profesyonel ve deneyimli firması Redkits Horse Cappadocia bize unutulmaz anlar yaşattı. Akşam turunda eşsiz gün batımı manzarasına doyamayacağınıza emin olabilirsiniz.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

ATV ile Adrenalinin Tadını Çıkarın

 

Arazi ve doğa atv sürmek için muhteşem elverişli olunca doğal olarak her yerde gruplar halinde gezen atv turlarını görebilirsiniz. Yer yer düz yer yer engebeli güzergahlarda atv sürmenin heyecanı anlatılamayacak kadar güzel. Rehber eşliğinde yapılan turda taktığınız kaskete kadar dezenfekte ediliyor ve doğanın keyfini çıkarmak size kalıyor.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Unutamayacağımız manzaralar ve keyifli dakikalar geçirdiğimiz atv turunun finalinde sizi Kapadokya’nın en güzel gün batımı izleyebileceğiniz yerine götürüyorlar. Müzikler çalıyor, içecekler, yiyecekler derken muhteşem bir ortamda kayboluyorsunuz. Bu muhteşem anları fotoğraflamayı sakın unutmayın. Bu muhteşem deneyimi bize sunan SunGod Travel’a da özellikle teşekkür etmek isteriz.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Konaklama

 

Daha önce eşini benzerini görmediğimiz gizemli bir mimarisi olan bu şehir, size adeta başka bir gezegende seyahat ediyormuş hissi yaşatıyor. Sizlere uzun uzun anlatmak istediğimiz bu seyahatimizde konaklamamızı başta ‘Avrupa’nın En İyi Butik Oteli’ seçilen ve birçok ödüle sahip Relais & Chateaux üyesi Museum Hotel’de gerçekleştirdik. Bir çoğunuzun instagramdan tanıdığı, Kapadokya denilince o muhteşem fotoğrafların çekildiği otel, evet doğru bildiniz.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Eski ve yeninin muhteşem bir kupajı olan otel adından da anlaşılacağı gibi eş zamanlı bir müze. Paha biçilemez yüzlerce eser otelin ortak kullanım alanlarından tutun da odalara kadara yerleştirilmiş. Orijinali bozulmadan yapılan modern dokunuşlar sizi tarihte lüks bir yolculuğa çıkarıyor. En sevdiğimiz özelliklerinden biri de odalarının numaraları değil isimlerinin oluşuydu. Her odanın kendine ait bir ismi var ve oda o isme uygun dekore edilmiş.

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Sosyal medyada da bu konuyla ilgili sorular geldiği için söyleyelim bizim odamızın ismi Shepherd’s Cave Suit. Çoğu odanın, terasların, barın, havuzun ve restoranın eşsiz bir manzaraya baktığını söylemek çok doğru olur. Tek bir bakışla Göreme vadisi, Aşk vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Avanos ve Erciyes dağı gözlerinin önüne seriliyor. 

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Kapadokya, Güzel Atların ve Masalların Şehri

Soğuk aylarda bile sıcak olan muhteşem açık hava havuzu ise anlatılmaz yaşanır güzellikte. Eğer hava balonların uçuşu için uygunsa siz sabah havuzda yüzerken yüzlerce balon da size gökyüzünde eşlik ediyor. Büyüleyici bir görsel şölen.

 

instagram.com/resfebercouple/