Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Müzik dinlerken, oyun oynarken, ders çalışırken ya da telefonla konuşurken kablosuz kulaklıklar imdada yetişiyor. Aktif gürültü engelleme özelliğiyle öne çıkıyorlar. Ses ve arama kontrolü de yapıyorlar.

Kulaklık ve hoparlör gibi ses teknolojilerinde büyük gelişme yaşanıyor. Eskinin kablolu hantal kulaklıkları yerlerini kablosuz ve kulak üstü modellerle yeni teknolojilere bırakıyor. Katlanabilir, hafif, kompakt modellerle artık çalışmak, eğlenmek, müzik dinlemek, video izlemek çok kolaylaştı. Aktif gürültü engelleme özellikleri öne çıkıyor. Ses ve arama kontrolü de yapıyorlar. Renkleri ve güzel tasarımlarıyla da modanın ayrılmaz parçası haline geldiler. Kulaklıklar okula dönüşle beraber de önemli hale geldi. Uzaktan eğitimde, ders çalışırken de çokça kullanılıyorlar.

Haberin Devamı

Müziği hissettiriyor

Son dönemde pek çok kablosuz kulaklık lansmanına tanık olduk. JBL, True Wireless serisini genişletiyor. Wave 100TWS, Wave 300TWS, Tune 230NC TWS ve Live Pro+ modelleri ergonomik yapılarıyla öne çıkıyor. Wave 100TWS, 8 mm’lik sürücüsüyle güçlü ses deneyimi sunuyor. Kulaklıkta 5 saat, şarj kutusunda ise 15 saat kullanım süresi var. Çift bağlantı özelliği sayesinde tek ya da çift kulaklık olarak kullanılabiliyor. Ses asistanı destekli Wave 100TWS ile kulaklık üzerinden ses ve arama kontrolü de yapılabiliyor. Wave 300 TWS, 12 mm sürücüsüyle müziği yalnızca duymanızı değil hissetmenizi de sağlıyor.

Oppo’nun yeni kulaklık modeli Enco X2, akustik teknolojisiyle öne çıkıyor. Akustik sistemini sunmak için Dynaudio’nun stereo teknolojisi, Enco X2’nin kulaklık ünitelerine yerleştirildi. Koaksiyel çift sürücüleriyle sistem, kullanıcının dinleme keyfini artıran pürüzsüz ve doğal bir ses sunuyor. Etkileyici gürültü engelleme yetenekleriyle sesleri bozulmadan dengeliyor. Ekstra uzun pil ömründen iki kulaklıkla ayrı ayrı da bağlantı sağlayabiliyor. X2, ultra hızlı şarj ve uyumlu Qi kablosuz şarjı da destekliyor. Şarj kutusunun desteğiyle kulaklık 40 saate kadar kullanılabiliyor.

Eğitimde de kullanılıyor

Logitech, öğrencilere hitap eden Zone Wireless kulaklıklarını tanıttı. Ses kalitesi ve Qi kablosuz şarjı ile istenilen yerden kolaylıkla derse katılma imkanı tanıyor. Aktif gürültü önleme özelliğiyle odaklanmayı kolaylaştırıyor. Gürültü önleyici mikrofonu ve gürültü engelleme özelliği sunuyor. TCL Moveaudio kulaklık serisinde S180 ve S600 modelleri var. Net ses sağlama ve ses özelleştirme imkanı sunuyor, gürültü engelleme özelliğiyle gürültüden etkilenilmesini önlüyor. Şeffaflık moduyla, kulaklık çıkarılmadan etraftaki sesler duyulabiliyor. Kulaklık takıldığında veya çıkarıldığında otomatik olarak sesleri başlatıyor, durduruyor.

Haberin Devamı

Teknoloji seslendi

Alırken bunlara dikkat

Kablosuz kulaklık seçerken dikkat edilmesi gerekenler var.

Öncelikle hangi amaçla aldığınıza karar verin. Oyun, müzik veya telefon görüşmesi. Her üçü için de kullanabilirsiniz ama birine ağırlık vereceksiniz ona göre bir model seçebilirsiniz.

Ergonomisi önemli. Kulağa iyi oturmalı. Uzun süreli kullanımda kulağınıza zarar vermemeli. Görüntüsü de önemli. Kulakta nasıl görünüyor. Kulaklığa dokunarak şarkıyı kontrol etme ve kablosuz şarjı da destekleme özelliği olsun. Ses kalitesi çok önemli. Gürültü engelleme özelliği olsun, kolay eşleştirme seçenekleri bulunsun. Bütçenize uygunluğuna da bakın.