Güneşli bir İstanbul sabahı...
Dün Küçükçiftlik Park’taki Gastronomi Fuarı’na uğrayıp, oradaki güzellikleri yaşayınca, sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün siyaset yok.
.....................
Gaziantep reyonunun önündeyim.
Şefin sunduğu kebabın adı “yoksul kebabı...”
Nefis.
Adı neden böyle?
Anlatayım....
Birinci Dünya Savaşı’nın yokluk yılları...
Evlere konuk geldiğinde kebap ikramı bir gelenek.
Ama yeterince et yok.
O nedenle bıçak kesim kıymanın içine bulgur da koyuyorlar.
Devam ediyorlar...
Malzeme çoğalıyor.
Tabaklar da doluyor.
Bakıyorlar ki “bulgur olağanüstü bir lezzet katmış” kebaba.
Hâlâ Gaziantep’in gözdelerinden.
Bana da bunca kebap çeşidinin arasında “Yoksul kebabını deneyin, tavsiye ederim” dedi şef.
Ben de size tavsiye ediyorum.
......................
İstanbul Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen Gastronomi fuarında güzel yurdumun her köşesinden özgün lezzetler sunulmakta.
İlginç “isimlerle” de karşılaştım. Örneğin...
Künefe çeşitlerinden “cennet çamuru” nefis.
Biz “yeryüzü cennetinin” diyelim.
......................
Genel mutfakların yanı sıra “fast food” çeşitlerinden de tattım.
Güzel bir organizasyon.
Her akşam da birer konser. Hem damak lezzetiniz ve hem de müzikli bir gece için hafta sonu Küçükçiftlik Park Gastronomi Fuarı derim.
Teşekkürler Ayşe İncili.