Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 18. Genel Kurulu Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Seçimlerde; Emek ve Gelecek / Tek Yürek Grubu Adayı ve İGC 17. Dönem Başkanı Dilek Gappi ile Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Gazetecilere Demokrasi Mesleğe İtibar Grubu'ndan Aylin Süphandağlı yarıştı.

***

Yaklaşık 1000 üyesi olan İGC'nin genel kuruluna katılımın düşük olması dikkat çekti. 585 gazetecinin oy kullandığı seçimde Gappi 374, Aylin Süphandağlı ise 211 oy aldı. Böylece yeni dönemde de Gappi koltuğunu korumuş oldu.

Haberin Devamı

***

Bu süreçte gazetecilerin beklentisinin fazla olduğunu gördüm. Birincisi, konut sahibi olmayan meslektaşlarımız mutlaka ev istediklerini belirtti. İkincisi, cemiyetin Gümüldür’deki yazlığından sadece İGC’ye üye olanların faydalanması gerektiği, diğer kentlerden gelenlere izin verilmemesi talebiydi.

***

Gazeteciler bu isteklerinde haklı. Toplam 12 dairenin bulunduğu Gümüldür, sadece İzmirli meslektaşlarımıza yetmiyor. Durum böyle olunca da dışarıdan gelenlerin konaklaması doğal olarak tepki topluyor. Umarım Gappi yönetimi, arkadaşlarımızın bu uyarısını dikkate alır, bundan sonra ona göre hareket eder. Centilmence biten yarışın ardından Süphandağlı’nın Gappi’yi kutlaması güzel bir davranıştı.

***

Bu arada, sadece gazetecilerin değil, yerel seçimlerde de İzmir'in sekiz ilçesinin yeni belediye başkanı kadınlardan oluştu. Ege'nin incisi kentin Amazon Kadınları, yani kadın savaşçı sayısı daha da artmış oldu. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının birçoğunun da başkanı kadın, onu da hatırlatmak isterim.

***

Baştacımız kadın yöneticilerin sadece İzmir ile sınırlı kalmamasını, tüm ülkeye yayılmasını, pozitif ayrmıcılığın her geçen gün artmasını temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla…

Kadın savaşçı sayısı artıyor

Gözüm artık Menemen'de!

Yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir’de tek kazandığı ilçe Menemen’de Aydın Pehlivan’ın yeniden göreve gelmesine hiç ama hiç şaşırmadım. Geçmişteki yazılarımda da anlatmıştım, öyle bir azim var ki, herkesin aynı yapıya sahip olması olanaksız. Kendisini doğup büyüdüğü kente adayan, herkesin sevgilisi haline gelen, yaptığı projelerle de adından söz ettiren Pehlivan’ın kolay kolay yıkılmayacağını düşünüyorum. Başkan vekilliği sıfatını üstünden atan, artık başkan olarak görevini yapacak olan Menemen Belediye Başkanı’nın bundan sonraki projelerini merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

***

AK Parti’nin İzmir’de nazar boncuğu olan Aydın Pehlivan, mazbatasını aldı, “Seçimi başarıyla bitirmenin gururunu yaşıyoruz. 3 yılda yaptıklarımız fragmandı. Esas filmi şimdi başlatıyoruz. Benim bu kente borcum var ve bunu ödemek için gece-gündüz demeden çalışmaktan onur duyuyorum, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Menemen kazandı” dedi.

***

Pehlivan’ın konuşmasının son cümlesinde tüm adaylara hakkını helal etmesi ve ardından, “Seçimin kaybedeni yok, Menemen kazandı” diye konuşması da, ne kadar mütevazi olduğunun göstergesiydi. Artık gözüm Pehlivan’ın üstünde, yapacağı çalışmaları ve yeni projelerinin takipçisi olacağım, benden söylemesi…