Emre Ünlü

Emre Ünlü

Tüm Yazıları

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn

4,478 metre yüksekliği ile Alpler'in beşinci en yüksek zirvesidir. Batı Pennine Alpleri'nin Monte Rosa bölgesinde, İsviçre ile İtalya arasındaki sınırda yer almaktadır. Dağ, kuzeydoğudaki Almanca konuşulan Valais kantonundaki İsviçre’nin Zermatt kasabasına ve güneyde Aosta Vadisi bölgesindeki İtalyan Alp beldesi Breuil-Cervinia'ya hakimdir. ‘Matterhorn’ Almanca'da "çayırların zirvesi" anlamına geliyor. Almanca adı Matterhorn, “çayır” anlamına gelen Matte ve “tepe” anlamına gelen horn’ kelimelerinden türetilmiştir.

Haberin Devamı

 

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn

Belki de dünyada Matterhorn kadar ikonik bir dağa sahip birkaç yer vardır. Bunlardan biri de İsviçre Alpleri'nin kalbinde yer alan şirin bir kasaba olan Zermatt. Aynı zamanda İsviçre'nin en gösterişli ve göz alıcı tatil beldelerinden biri olarak tanınan Zermatt, önemli bir kış sporları merkezi olmakla birlikte sunduğu sayısız aktivitelerle hem yaz hem de kış aylarının gözde yerlerinden biridir. Zermatt’ın bir başka özelliği ise taşıt trafiğine tamamen kapalı bir yer olması.

 

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn

Her yıl yaklaşık 3.000 kişi Matterhorn'a tırmanıyor. Ancak bu tırmanışlar teknik ve fiziksel olarak oldukça zorlu bir  beceri istemektedir.

 

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn

Matterhorn çevresinde keşfedilecek çok farklı cazibe merkezleri vardır. Bu merkezlerin başında Gornergrat geliyor.  Bu üç bin metrelik dağ sırtından, Matterhorn ve çevresindeki ihtişamlı Alp Dağları’nın unutulmaz manzarasını seyretmek paha biçilemez. 3.100 metre ile İsviçre'nin en yüksek oteli olan Kulmhotel Gornergrat'ta Alp dağlarının muhteşem panoramik ve buzul manzaralarına da ev sahipliği yapıyor.

 

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn

 

 Zermatt'tan Gornergrat'a yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. 1.605 metre yükseklikten başlayan yolculuk, Gornergrat sırtında 3.090 metrede sona eriyor. Tren yolculuğu oldukça keyifli ve müthiş manzaralar sunuyor. Avrupa'nın en yüksek noktasında yer alan dişli çarklı treni de Zermatt Gornergrat arasında yer alan bu demiryolundadır ve 1898’den beri faaliyet göstermektedir.

 

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn



 Gornergrat'a ulaştığınızda, Matterhorn ve Monte Rosa masifinin muhteşem manzarasına sahip olacaksınız. Gornergrat’tan İsviçre'nin en yüksek zirvesi olan Dufourspitze'yi de(4.634 m) görme şansına sahip olacaksınız. Gornergrat’a çıktığınızda sizi büyük bir otel karşılayacak. Ayrıca restoranlar, bir izleme platformları da size manzaranın tadını çıkarmak için bolca keyif verecektir. 

Haberin Devamı

Dünyanın en ikonik zirvesi Matterhorn


Zermatt'a Ulaşım

 

Zermatt'a en yakın havaalanları Sion, Cenevre, Zürih ve Milano havaalanlarıdır. Bu şehirlere ulaşım sağladıktan sonra Zermatt'a ulaşmanın en hızlı ve en kolay yolu, trenle veya araç ile ulaşımdır. Zermatt’ın trafiğe kapalı bir kasaba olduğunu unutmayın.  

 

Cenevre Havaalanı 236 km / Araçla 2 saat 40 dakika / Trenle 3 saat 50 dakika

Sion Havaalanı 82 km / Araçla 1 s 30 dk / Trenle 2 saat

Zurich Havaalanı 237 km / Araçla 3 saat 50 dakika / Trenle 3 saat 40 dakika

Milan Malpensa Havaalanı 197 km / Araçla 3 saat / Trenle 3 saat 45 dakika

 Zermatt'taki Matterhorn'u görmeden İsviçre'yi ziyaret etmiş sayılmazsınız.