"Ülkemizin en büyük zenginliği olan, sağlıklı bir toplum yapısı için çözümleri elinde tutan kültür alanı, iş insanlarımızı göreve çağırıyor.
İş insanları bu yeni sorumluluklarına, küresel düzenin temellerinden sorgulanmasını da içeren cesur yaklaşımlarla sarılmak zorunda. Çünkü yapılması gerekenlerin, iş insanlarının yararlarına kısa dönemde aykırı gibi gözüken reformları da içermesi kaçınılmaz görünüyor. Bu zorunluluk, yeni bir sosyal sorumluluk anlayışını gündeme getiriyor.
Kitapta ele aldığımız konuların pek çoğunda ‘küresel çözümler’ bekleyen büyük sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Yani, artık dünyanın bütün sorunları bizim sorunumuz. Dolayısıyla, kendi ülkemizin sorunlarını göz ardı etmeden, küresel çapta işbirlikleri içinde harekete geçmek zorundayız.
Karşımızdaki riskleri gerçekçi bir iyimserlikle değerlendireceğiz...
Kapsayıcı ve katılımcı çözümler geliştireceğiz...
Genç kuşakların iş insanlarına ve siyasetçilerine, geleceğin liderlerine güveneceğiz...”
Bülent Eczacıbaşı, iş hayatında 45 yıla yaklaşan deneyim ve birikimlerinden yola çıkarak hepimizin okuması gereken bir kitap yazdı: “İşim gücüm budur benim”.
“Nejat Eczacıbaşı gibi iş dünyamızın kurucu liderleri, her zaman ‘bir şey yapmak lazım’ diyen, ülke sorunlarıyla yaşayan insanlardı. Bu kitabı, biraz da onları anmak için yazdım. Tabii en önemlisi, bu kitap özellikle iş yaşamında başarılı olmak isteyen gençler için yazıldı. Buradaki tartışmalar, onlara yeni bakış açıları kazandırabilirse, ne mutlu bana, ne mutlu bizlere” diyor.
Bu 45 yıllık deneyim ve birikimle her zaman ‘bir şey yapmak lazım’ diyenlerden olduğu için Bülent Eczacıbaşı’nın “İşim gücüm budur benim” başlıklı kitabını bir an önce okumakta fayda var.
Yeni Lokanta’nın Londra açılımı
İstanbul’un en sevdiğimiz lokantalarından biri yurt dışına açılıyor.
Önceki gün Eater’da Adam Coghlan yazdı, Civan Er’in Yeni Lokanta’nın Londra şubesini kasım sonunda Soho’da açacağını.
Hatırlarsınız, birkaç yıl önce dünyanın en iyi 50 restoran listesini yapanlar ilk kez Diners Club 50 Best Discovery Series (Keşfedilmesi Gereken 50 Restoran Serisi) yapmışlardı.
Farklı bölgelerden altışar restoran seçmiş ve Ortadoğu ve Afrika kategorisinde Kemal Demirasal’ın Alancha’sı ve Civan Er’in Yeni Lokanta’sına listede yer vermişlerdi. “Anadolu ve Türk mutfağının çağdaş yorumları” diye özetlemişti Laura Price yazısında iki restoranın da sırrını.
Biliyorsunuz, Beyoğlu’nda Kumbaracı Yokuşu’ndaki Yeni Lokanta’da, daha önce altı yıllık bir Changa deneyimi de olan şef Civan Er, yerel malzemeyi geleneksel pişirme teknikleri ve kendi yorumuyla birleştiriyor.
Türkiye’nin yeni nesil meyhanelerinden biri olarak tanıtmışlardı, İstanbul’u Türkiye’nin başkenti yapan yazıda.
Ekşi maya ekmeği ve isli tereyağı için ise başlı başına bir yemek diyordu Laura Price.
İsli dondurma ve balla servis edilen sakızlı muhallebili kadayıf, vişneli kısır, Denizli yanık yoğurdu ile fırınlanmış taze fasulye ve dana kaburga örnek lezzetler olarak gösterilmişti.
Alancha, Changa, Kantin gibi sevdiğimiz birçok yer yok olurken, şimdi Yeni Lokanta Londra’da açacağı Yeni ile başka bir lige çıkıyor.
Yolu açık olsun!