Türk milleti, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cülerin uçaklardan attıkları bombalara, helikopter, tank ve tüfeklerden ateşledikleri mermilere göğsünü siper ederek Türkiye’yi hainlerden kurtardı.
Türk askeri ise Fırat Kalkanı Harekatı’yla Cerablus’u terör örgütlerinden temizleyip, sahiplerine teslim etti.
Ardından Zeytin Dalı Harekatı başladı. Sınırımızdaki hain yuvaları tek tek dağıtıldı.
Dedelerinin 103 yıl önce yedi düvele karşı savaşıp Çanakkale Zaferi’ni ilan ettikleri 18 Mart’ın yıldönümünde torunları, “Aylarca, hatta yıllarca sürebilir” denilen Afrin’e girdi.
Afrin’den sonra Suriye sınırından sızıp Türkiye’de eylemler yapmak isteyen terör örgütlerinin yuvalandığı Menbiç ve diğer yerler var.
72 şehit verdiğimiz Fırat Kalkanı’ndan sonra Afrin’e operasyon başlayınca Türkiye’nin her köşesinden 7’den 77’ye herkes, tıpkı Çanakkale’deki gibi seferberlik ruhuyla akın etti bölgeye…
Askerimize destek olmak için “Sıfır noktası”na koşanlara dair izlenimlerimi bu sütunlardan paylaştım.
Şimdi sıra geldi, yıllardır ülkesinden uzakta Almanya’da yaşayan işadamı Naim Oruç’un isteğine:
“Keşke Türkiye, operasyondan sonra Suriye sınırında Türk askeri için bir zafer anıtı dikse. O anıtta şehit ve gazilerimizin adları yazılsa. İnsanlar oraya ziyarete gidip, ülkeleri için canını veren kahramanlarımıza dua okusa.”
Bursalı Oruç’la aynı fikirdeyim…
Türkiye’nin Suriye’de sadece PKK, YPG, PYD ve DEAŞ’la değil, tıpkı Çanakkale’deki gibi yedi düvele karşı mücadele ettiği Cerablus ile Afrin’de yazdığı destan, bir zafer anıtıyla taçlandırılmalı bence…
‘GÜLÜM SOLDU’ TÜRKÜSÜ HANGİ ÜNLÜ BÜROKRATIN?
Yeni başlayan her dizinin ilk bölümünü mutlaka izlerim. İlk bölümü iş nedeniyle kaçıracak olsam, kayıt eder sonradan seyrederim. Tanıdığım ya da tanımadığım şarkıcılardan gelen albümleri mutlaka dinlerim.
Müzik CD’lerini dinlemeden önce varsa basın bültenlerine, yoksa kartonetini incelerim içinde kimlerin eserleri var diye.
Elif Buse Doğan’ın Poll Production’dan çıkan “Elif Zamanı”nda da öyle yaptım. Albümün repertuvarını incelerken Türkiye’nin en önemli bürokratlarından birinin ismini gördüm. Albümün ikinci eseri olan “Gülüm Soldu”nun altında söz ve müzik İbrahim Kalın yazıyordu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı’nın bağlama çaldığını, türkü söylediğini biliyordum. Kalın’ın adını ilk kez bir albümde “Eser sahibi” olarak görünce merak edip, CD’yi dinlemeye başladım.
İstanbul’dan çıkışta otomobilimin teybine taktığım “Elif Zamanı”nı Kartepe’ye gidene kadar çıkarmadığım gibi dönüşte de dinledim. Çünkü albümün repertuvarını ve Elif Buse Doğan’ın sesini beğendim. Instagram’dan yaptığım canlı yayında her parçayı kısa çalarak dinlettiğim takipçilerimin çoğu da benimle aynı görüşteydi.
GÜNÜN SÖZÜ
Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir. (Albert Einstein)